Spaghetti carbonara met courgette

spaghetti carbonara courgette

De courgetteplanten vormen samen met de pompoenplanten de mastodonten van mijn moestuin. Zij beslaan minstens een vierkante meter per plant. Gestaag leveren zij courgettes af. Dit jaar heb ik voor de verandering weer eens meer gele dan groene courgettes. De eerste keer dat ik courgette uit (buurmans) eigen tuin proefde was een openbaring: zo hoort dus courgette te smaken. Dit had niets te maken met de waterige, smaakloze groene bommetjes uit de supermarkt. Sindsdien staan er minimaal twee courgetteplanten in de achtertuin, tegenwoordig moestuin.

Ik heb inmiddels al heel wat lekkere recepten verzameld met courgette. Deze “courgette carbonara” kwam ik tegen op de Engelse site van Jamie Oliver. Wij zijn gek op zelf gemaakte Spaghetti Carbonara en ik was wel nieuwsgierig of de toevoeging van courgette en tijm een nog lekkerder bord pasta op zouden leveren. Het antwoord is ja. Door de courgettestukjes in het spekvet mee te bakken worden ze extra lekker en de stukjes courgettebloem over het gerecht maken het daarnaast voor het oog feestelijk.   

Spaghetti carbonara met courgette

2 groene of gele courgettes
1 pak spaghetti
3 scharreleieren, de dooiers
125 ml (zure) room
1 handje gemalen Parmezaanse kaas
100 gram gerookte spek
de blaadjes van een paar verse takjes tijm
courgette bloemen
zeezout
vers gemalen peper
olijfolie

Snij de courgette’s overlangs door en dan nog een keer en verwijder de zaadlijsten. Snij dit in kleine stukjes, het gerookte spek eveneens. Meng de eidooiers met de room en de helft van de kaas in een kommetje. Verhit een scheut olijfolie in een bakpan en bak het spek bruin en knapperig. Voeg hier de courgette aan toe en bak deze mee. Kruid met de blaadjes tijm, wat zout en flink wat peper. Laat bakken tot de courgette zacht maar toch nog sappig is. Breng ondertussen water met zout aan de kook voor de pasta. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing. Giet af en zet de pan met spaghetti van het vuur. Voeg het ei-roommengsel toe en hussel goed door. Voeg daarna de spek en courgette toe en hussel dit ook nog even door. Dien gelijk op met reepjes courgettebloemen en de Parmezaanse kaas.

Bron: www.jamieoliver.com

Summary
recipe image
Recipe Name
Spaghetti carbonara met courgette
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *