Ik heb twee soorten kruiden die het niet lekker doen bij mij in de tuin: basilicum en dille. De basilicum wordt gelijk opgegeten door iets en kan ik eigenlijk alleen binnen laten groeien. De dille groeit niet of nauwelijks in de kruidenbak. Basilicum staat daarom bij mij in de vensterbank van de keuken en het kweken van dille heb ik opgegeven. In de vrijgekomen ruimte in de kruidenbak heb ik bonenkruid gezaaid, een lekker peperig kruid.
Mijn verse kruidencollectie bestaat dit jaar uit: rozemarijn, peterselie, bieslook, selderij, bonenkruid, marjolein (2 soorten), salie, dragon, koriander, komkommerkruid, laurier, citroenmelisse, kamille en tijm. Ik heb ook daslook gezaaid maar daar zie ik nog niets van boven komen. De meeste kruiden vind ik gedroogd niets aan. Marjolein (oregano), dragon en tijm lijken daarentegen gedroogd sterker van smaak. Dille vind ik ook zo’n kruid dat in gedroogde vorm intenser lijkt te smaken. Lekker bij vis en door salade’s dus dubbel lekker bij deze:
Gerookte forelsalade
100 gram gerookte forel
1 eetlepel crème fraîche
1 eetlepel mayonaise
1 tl citroensap
5 zilveruitjes
1/2 tl (gedroogde)dilletopjes
zout, peper
Snij de gerookte forel in kleine stukjes. Snij ook de zilveruitjes fijn. Meng de crème fraîche, mayonaise, citroensap door elkaar en doe hier de forel en zilverui doorheen. Maak op smaak met de dilletopjes, zout en peper.
Published by