Samuraiburger: hamburger met pittige samuraisaus

burger samuraisaus

Dit weekend was het museumweekend. Er zijn een aantal mooie musea in Zeeland, waaronder Terra Maris (vertaald: land van de zee). Dit museum voor natuur en landschap is gevestigd in de voormalige orangerie van kasteel Westhove, dat gelegen is in het natuurgebied De Manteling van Walcheren, tussen Oostkapelle en Domburg. Achter het museum ligt een landschapstuin. Hier zie je de verschillende Zeeuwse landschapstypen in het klein. Zo is er een stukje duinlandschap te zien en een segment van een zeewerende dijk.

Er is ook een kruiden- en moestuin in de landschapstuin. De enorme rozemarijnstruik stond in bloei. Dat leverde een mooi plaatje op. In de kruidentuin stonden een heleboel bekende kruiden die ook bij mij in de tuin staan. Ik zag daarnaast een vakje met valeriaan waarbij ook werd uitgelegd dat het als smaakmaker in de keuken wordt gebruikt. Mijn interesse is gewekt dus ga toch eens kijken of ik valeriaan toe ga voegen aan de kruidencollectie.

Na zo’n middagje op pad, is het fijn als je niet lang meer in de keuken hoeft te gaan staan. Een burger is dan ideaal. Ik heb er al een aantal in de blogcollectie maar er kan nog steeds meer bij. Ik stuitte van de week bij het surfen op internet toevallig op de Samuraiburger. Deze stond bij een Hollandse snackbarketen op de lijst. Natuurlijk zonder recept maar wel met omschrijving. Op de burger ging onder andere Samuraisaus. Dit is een pittige mayonaisesaus en veel door onze Zuiderburen gegeten.

Samuraiburger

Hamburgerbroodjes
Runderburgers of 400 gram rundergehakt, biologisch
Rucolasla
Kerstomaatjes
Zout, peper

Samuraisaus:

3 el mayonaise
1 tl sambal oelek

Maak de saus door 3 eetlepels (Belgische) mayonaise te vermengen met een theelepel sambal oelek. Snij de hamburgerbroodjes doormidden en rooster de snijkanten even in een hete koekenpan zonder olie. Doe dan wat olie in de pan en verhit op middelmatig vuur. Kruid het rundergehakt met zout en peper en vorm hier 4 schijven van of maak gebruik van al gekruide runderburgers. Bak de runderburgers in 8 tot 10 minuten gaar. Leg de runderburger op de onderste helft. Doe hier een eetlepel Samuraisaus over, dan een plukje rucola en in schijfjes gesneden kerstomaatjes. Doe hier nog een beetje zout en peper over en dek de burger af met de bovenste helft van het broodje. Eet smakelijk!

Summary
recipe image
Recipe Name
burger met zelfgemaakte samuraisaus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *