Tzatziki

tzatziki

Voor de foodblogswap kon ik dit keer kiezen uit de recepten van Marina’s Bakery Dit is een blog vol zoete lekkernijen. Omdat ik een hartig typje ben en eigenlijk alleen bak voor de kinderen, vond ik de keuze best lastig. Gelukkig stonden er ook een aantal hartige recepten op het blog. De keuze is gevallen op de tzatziki.

Deze tzatziki kon ik gelijk maken voor de eerste barbecue van het jaar.  Het is een recept van Malia Star, een Grieks restaurant. Omdat Marina deze tzatziki tijdens haar vakantie zo lekker vond had ze naar het recept gevraagd. Een betere aanbeveling kan bijna niet.

Het is inderdaad een erg lekkere saus bij de barbecue. Ik had er nog een recept van souvlaki, Griekse vleesspiesjes, bij gezocht. Naast de souvlaki gingen nog wat gevulde inktvisjes op het vuur. Lekker veel stokbrood en nog wat pittige sausjes erbij en dan heb je een goed begin van het barbecueseizoen. 

Tzatziki

250 g Griekse yoghurt

1 komkommer, geschild en geraspt
2 tenen knoflook, geperst
25 ml olijfolie
gedroogde oregano
zouten en peper
Schil en rasp de komkommer. Doe de komkommer in een vergiet en druk het vocht er zo veel mogelijk uit. Laat nog even een uurtje uitlekken. Doe de yoghurt, olijfolie, oregano, knoflook in een kom en roer goed door. Voeg dan de komkommer toe en roer dit door het yoghurtmengsel.
Summary
recipe image
Recipe Name
tzatziki
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *