Mosselen met blauwe kaas en knoflook

gekookte mosselen blauwe kaas

Deze bereiding van mosselen zag ik vorig jaar bij een visrestaurant in Normandië op de menukaart staan. Ze hadden nog meer lekkere bereidingen en ik koos toen voor de mosselen met cider en appel. Ik ben nieuwsgierig gebleven naar hoe de combinatie mosselen en blauwe kaas zou smaken. Dan maar een keer zelf aan de slag. Op de site van de Roem van Yerseke zag ik het recept. Daar noemden ze het: Mosselen op Franse wijze.

Ik heb zelf voor Bleu d’Auvergne -kaas gekozen. De verbrokkelde blauwe kaas gaat in de pan met mosselen, witte wijn, ui en knoflook en geeft binnen enkele minuten een subtiele smaak af aan de mosselen. Het was heerlijk. De hele pan is die avond leeggegeten en dat lukt ons vrijwel nooit. De mosselen “super” waren niet echt supergroot dus dat kan ook hebben meegespeeld. In ieder geval, van harte aanbevolen:

Mosselen met blauwe kaas en knoflook

2 kg mosselen
1 ui
2 a 3 tenen knoflook, geperst
half glas wijn
60 gram blauwe kaas (bleu d’auvergne of roquefort)
olijfolie
salade
stokbrood

Controleer de mosselen: verwijder mosselen met kapotte schelpen en mosselen die na een ferme tik op de schaal niet willen sluiten. Doe een scheutje olie in de pan en fruit op laag vuur de gesnipperde ui en de knoflook. Voeg dan de wijn toe en de mosselen. Breng het geheel aan de kook en schud dan de mosselen even om. Verbrokkel de kaas in een kommetje en voeg toe. Schud de mosselen nog een keer om. Zet het vuur uit indien de mosselen open zijn gaan staan. Eet de mosselen met een frisse salade en stokbrood.

Summary
recipe image
Recipe Name
Mosselen met blauwe kaas en knoflook
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *