Pasta met gerookte forel en courgette

Een verfijnde pasta, heel veel lekkerder dan van tevoren verwacht. Dus zit ik opeens toch achter mijn computer het recept in te tikken. En over het gerecht na te denken.
Aanleiding was weer het wegwerken van een nieuwe oogst courgettes. Veel gele courgettes dit keer. En een duik in de vriezer leverde een pak ingevroren gerookte forel op. Pasta hadden we al een tijdje niet meer gegeten. Van de courgette heb ik dit keer wel het binnenste deel weggelaten en lekker fijngesneden. Zo voorkom je van die weke brokjes courgette in het eten. Het zag er uiteindelijk mooi uit op het bord, samen met de zachtroze forel. Echt aan te bevelen, deze:  

Pasta met gerookte forel en courgette

400 gram pasta (spaghetti of linguine -nr 13)
pasta gerookte forel courgette200 gram gerookte forel
100 ml witte wijn
100 ml room
1 (gele) courgette
1 takje basilicum (ca. 7 blaadjes)
1 takje salie (ca. 6 blaadjes)
4 sprietjes bieslook
1 teentje knoflook, in kleine stukjes
1 kleine ui, gesnipperd
peper, zout
2 el olijfolie

Verhit in een pannetje de olijfolie en bak hierin eerst de gesnipperde ui zacht en daarna de gesnipperde knoflook. Voeg dan de witte wijn toe en daarna de room. Laat zachtjes inkoken tot de helft. Snij ondertussen een courgette overlangs in kwarten en verwijder het zachte binnenste met de zaadjes. Gooi het binnenste weg en snij de rest van de courgette in smalle snippers. Voeg indien de saus is ingekookt, de courgette toe en brokkel daarna de gerookte forel erbij. Hou enkele mooie stukjes forel achter om bij het opdienen bovenop te leggen. Snij de kruiden fijn en voeg toe. Maak de saus verder af met zout en peper. Zet op een laag vuur.

Breng water met wat zout aan de kook en kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing. Giet de pasta af en meng met de saus. Dien op met een stukje forel bovenop.

Summary
recipe image
Recipe Name
Pasta met gerookte forel en courgette
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.