Broodje gebakken mosselen met mosterd en citroen

broodje warme mosselen

Voor een maaltje gekookte mosselen reken je altijd een kilo mosselen per persoon. Meestal is dat toch iets te veel en houd je een bakje met gekookte mosselen over aan het eind van de maaltijd. Dit restje mosselen is vaak te weinig om er nog een keer een maaltijd van te maken, teveel om zo maar weg te gooien. Je kunt ze natuurlijk lekker opbakken de volgende dag: mosselen even door de bloem halen, wat kruiden er over en samen met een uitje in de pan bakken. Lekker met een salade of brood. Ik vries het restje mosselen ook nog wel eens in, voor een pizza of vissoepje.

Met dit broodje warme mosselen maak je van het restje mosselen net weer even een ander soort gerechtje. De gekookte mosselen worden niet bebloemd maar gewoon samen met een uitje in mosterdboter gebakken en besprenkeld met citroensap en wat kruiden. Dan een broodje een beetje uithollen, vullen en je hebt een heerlijk lunchbroodje.

Broodje warme mosselen

Voor 2 broodjes:

2 broodjes
150 gram gekookte mosselen
1/2 kleine ui, gesnipperd
2 tl grove mosterd
15 gram boter
2 tl fijn gehakte peterselie
citroensap
peper en zout

Doe de boter in een koekenpan en verwarm de boter op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en bak de ui zacht in de boter. Voeg dan de mosterd toe en laat het nog even bruisen voordat je de gekookte mosselen toevoegd. Bak de mosselen een paar minuten. Besprenkel de mosselen met wat citroensap, fijn gehakte peterselie, snufje peper en zout naar smaak. Snij een broodje doormidden en haal wat van het binnenste van het broodje weg. Vul de broodjes met de gebakken mosselen. Lekker met tomatensla erbij.

Summary
recipe image
Recipe Name
broodje gebakken mosselen met mosterd en citroen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *