Zoetzure courgette (inmaak)

inmaak courgette
Luxe probleem van een moestuinierder: wat te doen met een groot aantal gelijktijdig rijp geworden courgettes. Weggeven natuurlijk. Vooral de gele courgette wordt met enthousiasme ontvangen. Courgette invriezen gaat niet. Inmaken dan! 
Deze zoetzure courgette rook tijdens het koken al heerlijk. Dochter snoof even bij het langslopen en vroeg: augurken?. Nee, courgettes! Je moet ze 3 weken laten staan voor een optimaal resultaat. Ik heb een klein beetje apart gehouden om te proeven en ik vond het nu al lekker.

Zoetzure courgette

1 kilo courgettes (schoongemaakt gewicht)

2 uien
3 eetlepel zout
500 milliliter natuurazijn
300 gram suiker
2 theelepels kurkuma (geelwortel)

3 theelepels bruine of gele mosterdzaad
Snij de courgette in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snij de courgette in stukjes van ongeveer een vierkante centimeter. Snipper een uitje. Doe dit in een schaal en bestrooi dit met het zout. Laat het mengsel een aantal uurtjes staan.
Doe het courgette/ui-mengsel in een vergiet en spoel alles nog even goed. Verwarm in een pan de azijn, suiker, kurkuma en mosterdzaad. Breng aan de kook. Als de suiker goed is opgelost kan de courgette met ui in de pan. Laat alles vijf minuten zachtjes doorkoken. Zet dan het vuur uit. Pak een uitgekookte pot en vul deze tot 7/8 met de courgette en ui. Giet dan tot aan de rand toe vol met het kookvocht. Draai de pot goed dicht en zet ondersteboven te koelen.
Summary
recipe image
Recipe Name
Zoetzure courgette inmaak
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 6 Review(s)

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *