Mosselen met cider, room en appel
Voor 2 volwassenen:
2 kilo mosselen
300 ml droge (brut) cider (= 1 1/2 glas)
200 ml room (= 1 glas)
1 (stevige) appel, in kleine stukjes
1 ui, fijn gesnipperd
peterselie, fijn gesneden
zout
peper
15 gram boter
Bekijk de mosselen op kapotte schelpen en schelpen die niet sluiten na een ferme tik op de schaal. Verwijder deze. Spoel de mosselen even in het koude water. Zet een hoge pan op het vuur. Verwarm een klontje boter en bak hier de ui in. Voeg de cider, zout en peper toe. Breng aan de kook. Doe dan de mosselen in de pan en sluit de pan met de deksel. Bij het bruisend omhoog komen van de cider, haal de pan van het vuur en schud de mosselen even om. Herhaal dit nog twee keer, laat dus in totaal de cider drie keer aan de kook komen. Bekijk of de mosselschelpen nu open staan. Staan ze open, haal dan de pan van het vuur. Schep met een schuimspaan de mosselen in een andere pan. Breng de cider aan de kook en voeg de room toe. Laat 5 minuten doorkoken, hierdoor reduceert het kookvocht iets. Voeg na deze vijf minuten de mosselen toe, schep nog even om en dien op. Schep per eter iets van de ciderroomsaus in een diep bord en voeg er enkele mosselen aan toe. Bestrooi met wat gesnipperde peterselie. Eet met stokbrood of met friet.
Published by