Pompoen pitabroodje

De rage van groente(pita)broodjes, groentepizzabodems, groenterijst en groentespaghetti is aan mij voorbij gegaan. Toch wilde ik eens pompoenpitabroodjes maken. Ik zag namelijk een recept voor gefrituurde Chileense sopaipillas en dacht even dat dit kleine pompoen-pitabroodjes waren. Toen was het idee voor deze broodjes geboren, ook omdat ik nodig eens met de oogst pompoenen aan de slag moet. Na wat speurwerk online, kwam ik er achter dat er geen recept voor bestond.

Aangezien ik wel vaker zelf gewone pitabroodjes en pompoenbrood heb gemaakt, besloot ik dan maar zelf gaan experimenteren. Hierbij het resultaat: heerlijke, prachtige pompoen-pitabroodjes. Ik vulde ze met gekruid gehakt, zwarte bonen, guacamole, geraspte kaas en ijsbergsla, maar elke vulling kan omdat het broodje zelf heel neutraal smaakt. Dezelfde avond is in ieder geval nog het overgebleven broodje als snack opgegaan, dus hier was het een succes.

Pompoen-pitabroodje

  • 350 gram tarwebloem
  • 240 gram pompoenpuree
  • 1 el olie
  • 5 gram droge gist
  • zout (halve theelepel

Doe de gist, bloem, het meeste van de pompoenpuree ( op 2 el na), olie en zout in een kom en kneed dit goed door. Kijk of het deeg niet te droog is en voeg dan eventueel nog wat pompoenpuree toe. Het deeg mag niet meer aan de kom blijven kleven bij het kneden. Laat ongeveer een uur tot anderhalf uur rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 230 C en vorm balletjes: 8 grote of 10 middelgrote. Bestrooi werkblad met wat bloem en vorm platte schijven van de balletjes deeg. Bak in circa 8 tot 9 minuten de pitabroodjes bruin.

Summary
recipe image
Recipe Name
pompoenpitabroodje
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *