Gnocchi met gehaktschotel

gnocchi met gehakt

Wat het gerecht aan uiterlijke charme mist, maakt het ruimschoots aan smaak goed. Er gaan maar liefst drie verschillende soorten kaas in deze Italiaanse ovenschotel: gorgonzola (blauwe kaas), Parmezaanse kaas en abdijkaas (of een andere kaas met milde smaak). Van het gehakt zijn mini-gehaktballetjes gevormd en deze gaan samen met de  gnocchi en broccoli in de ovenschotel. Dit wordt overgoten met een romige saus en gegratineerd in de oven. 

De gnocchi kwam bij mij uit de vriezer. Gnocchi maak ik zelf altijd expres te veel en vries dan een portie in. Op een doordeweekse avond kan je dan snel een ovenschotel als deze in elkaar draaien. Nog meer tijd bespaar je door een andere groente te kiezen, bijvoorbeeld spinazie. Tijdens de oventijd kan op het gemak de tafel worden gedekt en nog even het laatste nieuws worden doorgenomen. Eet smakelijk!
 

Gnocchi met gehaktschotel

1 stronk broccoli
1 ui
2 teentjes knoflook
300 gram gehakt
1 el olie
2 el bloem
200 ml melk
300 ml groentebouillon
50 gram gorgonzola
50 gram Parmezaanse kaas
50 gram abdijkaas of jong belegen kaas
500 gram gnocchi
zout, peper

Verwarm de oven voor op 180C. Verdeel de broccoli in roosjes en schil de stronk. Snij de geschilde stronk in plakjes. Kook dit 7 minuten en laat uitlekken in een vergiet. Snipper de ui en de knoflook en vorm kleine balletjes van het gehakt. Bak eerst de ui even aan in de olie en dan de knoflook. Als deze zacht zijn geworden in de pan, bak dan de balletjes aan. Voeg de bloem toe en bak dit nog even mee. Doe de bouillon en de melk er bij en laat tot een saus koken. Verbrokkel de gorgonzola in de saus en voeg de Parmezaanse kaas, peper en zout naar smaak toe. Verdeel dan de gnocchi, broccoli en de gehaktballetjes over de ovenschaal en schenk hier de saus over. Bestrooi met de abdijkaas (of jong-belegen kaas) en zet de ovenschaal 20-25 minuten in de oven.  

Summary
recipe image
Recipe Name
Gnocchi met gehakt schotel
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *