Af en toe weet ik echt niet meer wat ik op tafel moet zetten. Dan is iedereen de aardappel, rijst of pasta-gerechten beu. Dan trek ik van alles uit de (koel-)kast en probeer daar nog wat van te maken. De naturel-halloumi lag nog in de koelkast. Halloumi laat zich goed grillen of bakken. Voor een bbq-maaltijd had ik vorige maand daarom gevraagd om halloumi mee te nemen uit de winkel. Er werden twee pakjes gekocht, eentje met basilicum en eentje naturel. Met de basilicum-variant maakt ik bbq-spiesjes met groente. 1 pakje bleek genoeg.
De meloen hadden we gekocht in Duitsland tijdens een weekje in de Achterhoek, maar was niet rijp genoeg. De coburgerham ging ook mee terug naar Zeeland. Daarnaast heb ik voor deze maaltijd nog enkele broodjes afgebakken en voor de zekerheid nog wat chipolataworstjes erbij gebakken. Het was niet echt nodig bij deze vullende salade. Voor een zomers gevoel of als bijgerecht bij de bbq, deze salade met heel veel lekkere extra’s:
Salade met gebakken halloumi, meloen en rauwe ham
- gemengde sla of botersla
- 1 blok halloumi
- 1/2 meloen (galia)
- zeer dun gesneden rauwe ham zoals coburger of parma
- (rode) wijnazijn
- olijfolie
- verse basilicum
- peper, zout
- evt. andere mediterraanse kruiden
Maak de sla aan met olijfolie, peper, zout, wijnazijn en verse basilicum (2/3 olijfolie en 1/3 wijnazijn). Snij de ontschilde meloen in repen, snij de repen doormidden en wikkel hier een dun plakje rauwe ham om. Verdeel deze over de salade. Snijd het blok halloumi in plakken van ca. halve centimeter. Bak in een pan met olijfolie de halloumi. Halloumi is best zout, dus alleen even wat peper er over is genoeg. Verdeel de plakken gebakken halloumi over de salade. Lekker met eventueel nog een chipolataworstje en wat vers (af-)gebakken brood.
Published by