Pompoentortilla’s zelf gemaakt

En weer is er een diepvriesbakje met pompoenpuree weggewerkt. In Nederland heb ik nog geen blikjes pompoenpuree in de schappen zien liggen, dus de pompoenpuree komt bij mij uit de vriezer en is gemaakt van onze eigen oogst pompoenen. Ik heb in het algemeen vaak aan een halve pompoen genoeg bij gerechten. De rest gaat in blokjes of als puree de vriezer in. Je kan hier natuurlijk een lekkere soep van maken of een pompoentaart, maar ook pompoenbrood, -pita’s en dus tortilla’s. Deze pompoentortilla’s doen een beetje aan roti (-platen) denken: lekker smeuïg, toch neutraal smakend en dus uitermate geschikt om te gebruiken als een Mexicaanse tortilla of een wrap.

Het is ook nog eens verrassend snel gemaakt. En als je dan een vulling hebt van bijvoorbeeld kipstukjes met roerbakgroente en specerijen staat het zo op tafel. Ik maakte deze tortilla’s na een werkdag, terwijl ik daarna eerst nog even de planten in de kas en in de moestuin water had gegeven. Alle tortilla’s zijn opgegaan, dus ik kon de volgende dag (bij goed daglicht) geen foto meer maken van een gevulde tortilla. Met dit recept maak je ongeveer negen tortilla’s met een doorsnede van ca. 20-25 centimeter. In de hoeveelheden van de ingrediënten kan een beetje speling zitten: het is afhankelijk van hoe nat of droog de pompoenpuree is en het soort meel.

Pompoentortilla’s

  • 380 gram patentbloem
  • 250 gram pompoenpuree
  • snufje zout
  • 1/2 tl bakpoeder
  • olijfolie

Meng de bloem, met de pompoenpuree (houd van elk 2 el achter), daarna zout en bakpoeder en kijk of je een mooi, niet te plakkerig maar zeker niet de droog deeg krijgt. Kneed dit goed door en laat even rusten. Giet een scheutje olie in een pan en verwarm deze op een na hoogste stand. Bebloem de plank waar je het deeg gaat rollen en de deegrol zelf. Pak ongeveer een golfbal aan deeg en vorm hier een balletje van. Druk dit plat in de bloem en keer dit om. Rol het deeg uit tot een zo dun mogelijke tortilla. Bak in de pan goudbruin aan allebei de kanten en doe de tortilla op een bord en zet deze in de oven op 100 C. Bak ze alle 8 a 9 en doe ze na het bakken op het bord in de oven om warm te houden. Bak daarna de vulling en snij er bijvoorbeeld wat tomaatjes, avocado etc bij.

Summary
recipe image
Recipe Name
pompoentortilla
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *