Spaans groentenpotje ( Pisto Manchego )

pisto manchego pompoen

Pisto Manchego. Een groentepotje uit La Mancha. Don Quichot vocht in La Mancha tegen windmolens volgens de wereldberoemde roman over de avonturen van Don Quichot. La Mancha ligt in het hart van Spanje. Ik ben er nog nooit geweest maar wel erg nieuwsgierig naar.

Ik zag het recept voor dit groentepotje in de Culinaria Espana staan. Ik had alles voor dit gerecht in huis behalve de courgette. Even op internet gekeken naar recepten van de Pisto Manchego. Het blijkt dat de courgette ook wel vervangen wordt door aubergine of pompoen, al naar gelang het seizoen. Ik had gelukkig nog een mini-pompoen liggen.

Daarnaast zag ik dat dit groentepotje ook wel wordt geserveerd met gekookte of gepocheerde eieren en gedroogde ham c.q. spek. Lekker naar eigen smaak of koelkastinhoud nog aan te passen dus. En ik ga dit recept zeker nog een keertje maken in de zomer met courgette.

Pisto Manchego 

2 uien
2 paprika’s: 1 rood en 1 groen
2 knoflooktenen
1 courgette, aubergine of kleine pompoen (ca. 500 gram)
2 vleestomaten
zout, peper,
olijfolie
verse gehakte kruiden, zoals peterselie

Aan te vullen met: eieren, spek of gedroogde ham

Snipper de uien en knoflook, snij de paprika’s en courgette/aubergine/pompoen in blokjes. Ontvel de tomaten (dmv een kruis in de bolle kant te snijden en ze even in kokend water te dompelen en het omkrullende vel af te trekken) en snij ook in blokjes. Verwarm olijfolie in een diepe pan, voeg de ui, bak ze even, daarna de knoflook even meebakken, voeg de courgette/pompoen/aubergine toe en schep alles even om. Voeg dan blokjes vleestomaat toe en kruid het geheel met zout en peper. Bij het opdienen bestrooien met vers gehakte kruiden: peterselie en of bieslook bijvoorbeeld.

Summary
recipe image
Recipe Name
spaans groentenpotje
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *