pasta met paddenstoelenroomsaus

pasta paddenstoelenroomsaus

Een Toscaans gerecht, uit het kookboek “De heerlijke Italiaanse keuken”.

Het recept geeft meer werk dan een gewone paddenstoelenroomsaus. De room en bouillon kook je apart van de paddenstoelen in tot een romige saus. De paddenstoelen worden samen met de rauwe ham en kruiden gebakken. Op het laatst maak je de saus op smaak met het sap van een halve citroen en bestrooi je het gerecht met verse basilicum, grof gemalen peper en Parmezaanse kaas. Je krijgt voor dit alles het Italië-gevoel terug. Je ziet jezelf opeens weer op het heetst van de dag in een restaurantje zitten, smikkelend van een lekker bord pasta.

Het restant van de roomsaus heb ik ingevroren. Zie voor het hoe of wat invriezen van hele pakken slagroom deze link (in het Engels).

Tagliatelle met paddenstoelenroomsaus

(Verse) tagliatelle
100 gram rauwe ham
300 gram verse paddenstoelen
1/2 citroen
1/2 bosje peterselie
1/2 bosje basilicum
200 gram slagroom
150 ml vleesbouillon
1 teentje knoflook
1 1/2 el boter
zout, peper
Parmezaanse kaas

Verwarm een klontje boter in een pan. Snipper een teentje knoflook en bak deze even aan in de boter. Dan de slagroom en de bouillon bijgieten en op hoog vuur in laten koken tot een romige saus. In een koekenpan een eetlepel boter smelten. De paddenstoelen bruin bakken. De peterselie fijn hakken en samen met reepjes ham door de paddenstoelen scheppen. Bestrooien met zout en peper.

De tagliatelle koken. De roomsaus op smaak brengen met peper, zout en citroensap en over de pasta schenken. Het paddenstoelen-hammengsel erover verdelen en bestrooien met verse basilicum. Grof gemalen peper en Parmezaanse kaas er bij serveren.

Summary
recipe image
Recipe Name
Pasta met paddenstoelenroomsaus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *