Aardappelsoep met gerookte forel

preisoep gerookte forel

Volgens het Voedingscentrum is dit een duurzaam soepje. Nu – in maart – want dan is prei een seizoensprodukt. Daarnaast bevat dit recept forel. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende Viswijzer-advies: gekweekte forel uit Noord West Europa is een “Prima keuze”. Gelukkig geeft het etiket van mijn pakje gerookte forel aan dat het gekweekte vis uit Denemarken is. Dus heb ik met een goed gevoel dit soepje gegeten. Ook omdat de soep lekker is. 

Aardappel-preisoep met gerookte forel 

Voor 3 personen:

1 dikke prei
1 grote of 2 kleine kruimig kokende aardappel
Mespunt tijm
750 ml groentebouillon
100 gram gerookte forelfilet
bieslook
peper
(2 bruine soepstengels)

Snij de prei in ringen en de aardappels in blokjes. Voeg deze bij de bouillon en breng aan de kook. Voeg tijm en peper toe. Laat het geheel zo’n 20 minuten koken en pureer dan de soep. Dien de soep op met een stukje forelfilet en wat verse bieslook.

Vervang de gerookte forel door gerookte zalm of laat gewoon de vis weg.

Summary
recipe image
Recipe Name
Aardappelsoep met gerookte forel
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.