Stecca
400 gram tarwebloem
1/2 tl zout
3/4 tl suiker
1/4 tl droge gist
350 ml koel water
extra tarwebloem voor het werkblad
20 stuks van wat je lekker vindt op de stecca: knoflooktenen, olijven, halve cherrytomaatjes, uiringen
olijfolie
3/4 tl grof zeezout
Roer de bloem, zout, suiker, gist en water door elkaar in een grote kom. Roer tot je een nat, kleverig deeg hebt. Bedek de kom met een theedoek en laat het deeg rijzen bij kamertemperatuur. Het hoort ongeveer te verdubbelen. Dit duurt afhankelijk van de kamertemperatuur zo’n 10 tot 18 uur.
Bestrooi het werkblad met bloem. Schraap met een spatel het deeg uit de kom. Vouw de zijkanten van het deeg naar binnen en herhaal dit drie keer en vouw het tot het platte bal. Besproei of besprenkel het deeg met olijfolie en bestrooi met nog wat zout.
Pak een andere grote kom en vet in met olijfolie. Plaats het deeg met de vouwkant naar beneden in de kom en bedek met een theedoek. Plaats de kom in een warme, tochtvrije plek en laat het deeg nog 1 tot 2 uur rijzen. Het deeg is klaar als het is verdubbeld in omvang. Als je er een vinger in duwt, moet de afdruk blijven staan in het deeg. Anders laat je het nog 15 minuten langer rijzen.
Verwarm de oven een half uur voor het einde van de tweede rijstijd voor op 240 C. 4. En bekleed een ovenplaat met bakpapier.
Snij het deeg in vieren. Rek elk deeg voorzichtig uit tot een lange dunne baquette en leg ze naast elkaar op de bakplaat. Zorg voor een tussenruimte van 2 centimeter tussen de stokbroodjes. Bekleed de broodjes naar keuze met teentjes knoflook, olijven etc. Bespuit of besprenkel de broodjes met olijfolie en wat grof zout.
Bak de broodjes 15 tot 20 minuten.
Bron: www.steamykitchen.com
Published by