Een eenvoudige rauwkostsalade van boterraap, wortel en appel met een walnootdressing. Een ongekookte boterraap smaakt naar radijs en dat geeft pit aan deze salade. De walnootdressing is een dressing van walnootolie, citroensap, zout en peper.
De gebruikte wortel komt nog uit eigen tuin! Ik zag opeens een soort oranje bolletjes uit de grond steken. Bij nadere inspectie bleken dat nog enkele worteltjes te zijn. Ze zagen er goed uit en smaakten prima.
Boterraapsalade
Voor 2 personen:
1 boterraap
1 bospeen
1/2 friszoete appel
2 theelepels walnootolie
1/2 tl citroensap
zout, peper
Schil en snij de boterraap in smalle reepjes. Snij de bospeen en appel ook in smalle reepjes. Meng in een kommetje de walnootolie met citroensap en zout en peper. Schep alles door elkaar. Proef even of er genoeg walnootolie en/of citroensap is toegevoegd.
Published by