Tacosaus HOT

tacosaus hot

Zelf gemaakte tacosaus, variant HOT. We hadden afgelopen zaterdag zin in taco’s met gekruid rundergehakt en een lekkere pittige warme tacosaus. Via de amerikaanse receptensite www.thekitchn.com (aanrader!) kwam ik terecht op een blogsite met een recept voor een pittige tacosaus. Het recept is van blogsters moeder en bevat veel kleine mexicaanse pepertjes. Ik heb ze vervangen door een rode spaanse peper en chilipoeder. Toen vond ik de saus wel hot genoeg.

We hebben er verder zwarte bonen, wat zure room en gemengde salade bij gegeten. Deze saus ruikt heerlijk en het restant heb ik in een uitgekookt potje gedaan voor een volgende keer. Maar volgens mij gaat deze saus dat niet halen.

Tacosaus hot

4 tomaten, ontveld*
1 tl komijn
1 blikje tomatenpuree
1 tl oregano
1 teentje knoflook
1 rode peper
1/2 tot 1 tl chilipoeder
1 el olijfolie
zwarte peper
1 tl zout

In de tomaten een kruis maken met een mesje en even in kokend water leggen zodat het velletje loslaat. Ontvel de tomaten en snij ze in blokjes. Snij een teentje knoflook in zeer fijne stukjes. In een steelpannetje de knoflook even garen in wat olijfolie, dan de tomatenblokjes erbij en laten sudderen tot het een egale tomatenbrij is. Voeg dan de tomaten puree toe. Ontdoe de peper van de zaadlijsten en snij in kleine stukjes. Doe de pepersnippers,  oregano, komijn, zout en peper er bij. Proef even hoe heet de saus is en voeg vervolgens naar wens een 1/2 tot 1 theelepel chilipoeder toe.

* Origineel recept ging uit van 1 blikje tomatenblokjes in plaats van verse tomaten.

Naar een recept van: myblessedlife-lora.blogspot.com

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *