Saladekruidenmix maken met gedroogde komkommer

Ervaring leert dat je niet veel komkommerplanten in de kas moet zetten dus werd er begin van het seizoen 1 goede stevige komkommerplant in gezet. 2 komkommerplanten uit de gratis grootgrutteraktie-zaden stonden in de vensterbank voor de zekerheid/back-up. Toen kregen wij een snack-komkommerplantje van een mede-moestuinierder en zette die ook in de kas. Enkele maanden later werden wij bedolven onder de komkommers, vooral de snackvariant. Dus veel komkommer gegeten maar op een gegeven moment is er niet meer tegen op te eten. Ingemaakte komkommer had ik nog genoeg dus op zoek naar alternatieven.

Komkommerjam spreekt mij niet erg aan. Met komkommerchips maak ik volgens mij niemand blij. Maar met gedroogde komkommer, kon ik volgens mij een lekkere saladekruidenmix maken. Ik droogde daarom daarnaast ook nog tuinkruiden en de lente-ui uit de koelkast. Je kan natuurlijk ook gedroogde kruiden uit de winkel nemen om deze salademix af te maken. Om te malen gebruik ik een goedkope elektrische koffiebonenmaler en om te drogen een voedseldroger. Zeker als je een moestuin hebt is een droger een aanrader. Zo maak je bijvoorbeeld je eigen bouillonpoedermix.

Saladekruidenmix met gedroogde komkommer

Voor een vol kruidenpotje:

  • vier tot zes snackkomkommers (vier grote/zes kleine)
  • 1 gedroogde rode peper
  • evt. gedroogde puntpaprika of halve tl paprikapoeder
  • 1 tl zout
  • tuinkruiden zoals tijm, salie en bieslook
  • 2 lente-uien

Snijd de komkommer in flinterdunne plakjes, was en droog de tuinkruiden, verwijder de buitenkant van de lente-ui en snijd in de lengte doormidden. Leg de komkommer op de droogrekjes, net als de tuinkruiden. De lente-uien kan je uit elkaar in lange flinters trekken en leg deze ook op de droogrekjes. Zet de voedseldroger op vol vermogen en laat de komkommer zeker 10 uur drogen. Doe eventueel de gedroogde groente in schone potten tot je gaat malen. Maal het in een koffiebonen-malertje en als alles tot poeder is gemalen in een schoon kruidenpotje. Gebruik in de vinaigrette (circa 1 tl).

Summary
recipe image
Recipe Name
Salade kruiden mix maken
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *