Pasta met gemarineerde garnalen en rode ui

pasta met gemarineerde garnalen

Elke dinsdag en vrijdagmiddag staat er viskar op het marktplein in het dorp. Het dorp telt maar iets meer dan 4000 inwoners. Toch is het vrijwel altijd druk bij de kar. Dat is een goed teken en ze verkopen inderdaad prima vis. Meestal bedenk ik van tevoren wat voor soort vis ik ga kopen. Als ik dat niet doe, dan is de kans groot dat ik met de roerbakmix thuis kom. Deze mix van garnalen, witvis en zalm is gemarineerd en perfect voor een snelle pastasaus. Eergisteren had ik zin in een pastasaus met alleen garnalen. Je kan dan natuurlijk gewoon (Noorse) garnalen door de saus doen maar ik had zin in Mediterraans gemarineerde garnalen in een witte wijn-roomsaus.

Het was even alsof we aan een tafeltje op een Italiaans terras zaten te eten. De hele dag had de zon al geschenen en achter de ramen zou je al kunnen denken dat de lente in aantocht is. Het bordje pasta versterkte dat gevoel. Helaas is het weer ondertussen omgeslagen en daarnet sneeuwde het zelfs een beetje. Prima weer overigens voor de geplande boerenkoolstamppot met rookworst. Voor een vakantiegevoel op een bordje maak je deze:

Pasta met gemarineerde garnalen en rode ui

200 gram gepelde Noorse garnalen
2 el olijfolie
1 teentje geperste knoflook
scheut citroensap
Italiaanse/Mediterraanse/Provenciaalse kruiden
1 rode ui
2 tomaten, zonder pitjes en vocht
200 ml visbouillon
100 ml koks (kook)room
50 ml witte wijn
zout, peper
verse peterselie
bakolie

evt geschaafde Parmezaanse kaas

Maak een marinade van de olijfolie, citroensap, knoflook en kruidenmix en schep dit door de garnalen. Laat de garnalen een half uurtje marineren. Bak de garnalen kort aan in de olijfolie en haal ze uit de pan. Bak in de pan verder de gesnipperde rode ui en voeg hier de bouillon, room en witte wijn aan toe. Laat een kwartiertje zacht inkoken en voeg dan de stukjes tomaat, zout en peper naar smaak toe. Proef nog even de saus en voeg eventueel nog wat Italiaanse kruiden toe. Verwarm de garnalen nog een paar (ca. 5) minuten mee.  Meng door de pasta. Lekker met nog wat geschaafde Parmezaanse kaas en veel verse peterselie.

Summary
recipe image
Recipe Name
Pasta met gemarineerde garnalen en ui
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *