Hollandse garnalen of rivierkreeftjes en avocado met cocktailsaus

hollands garnalen whisky cocktailsaus

Hollandse garnalen en whisky-cocktailsaus: het is en blijft een gouden combinatie. Lekker om te eten als klassiek voorafje in een cocktailglas met wat sla en een schijfje citroen. Of te eten als verwenbroodje: zacht wit broodje, wat sla, garnalen, peper en een paar schepjes zelfgemaakte whisky-cocktailsaus.

Ik heb het mezelf makkelijk gemaakt door de cocktailsaus dit keer te maken met crème fraîche in plaats van met slagroom. Slagroom moet je namelijk eerst nog even kloppen om geen hele dunne saus te krijgen. Daarnaast moet je dan ook de saus ietsje zuur meegeven met een beetje citroensap. Met crème fraîche is dat niet nodig.

Een budgetvriendelijker alternatief voor de garnalencocktail is een cocktail van rivierkreeftjes en avocado. Neem dan voor vier personen 2 ons gepelde rivierkreeftjes en 1 avocado. Snij de avocado in kleine blokjes en verdeel deze over de schaaltjes. Verdeel dan de rivierkreeftjes over de schaaltjes en schep er een flinke lepel cocktailsaus op. Werk af met wat verse peterselie en een snufje cayennepeper!

cocktailsaus

4 eetlepels mayonaise
2 eetlepels crème fraîche
1 eetlepel ketchup
1 eetlepel whisky
snufje paprikapoeder
snufje cayennepeper
scheutje worcestershiresaus
eventueel naar smaak nog een scheutje citroensap

Roer de crème fraîche zorgvuldig door de mayonaise. Voeg hier de ketchup en whisky toe. Nog even goed roeren en dan kruiden met paprikapoeder, cayennepeper en een scheutje worcestershiresaus. Eventueel naar smaak nog een scheutje citroensap.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Hollandse garnalen met cocktailsaus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *