Scaloppine al limone (schnitzels met citroensaus)

scaloppine al limone

Scaloppine al limone was mijn eerste in Italie bestelde hoofdgerecht. Ik heb het die eerste vakantie in Toscane wel drie of vier keer besteld in twee weken tijd. Dat was dan ook weer genoeg en heb nog een heleboel andere lekkere gerechten gegeten. Het is een heel simpel gerecht en ik snap achteraf gezien niet waarom het jaren heeft geduurd voordat ik het zelf eens maakte.

Met een vleeshamertje of iets anders (ala Jamie Oliver) sla je het vleeslapje plat tot een dikte van een halve centimeter, peper en zout er over, door de bloem halen en dan kort in een pan bakken. De saus is niets anders dan de jus van het vlees en het sap van een citroen. Maar lekker!!

Scaloppine al limone

4 (kalfs)schnitzels
1 citroen
2 el water
10 gram boter
zout, peper
bloem
evt. peterselie, citroenmelisse

Sla de schnitzels plat tot een dikte van een halve centimeter. Bestrooi met peper en zout en haal de lapjes door de bloem heen. Het overtollige bloem er goed afschudden. Zet een pan op het vuur en verwarm daar de boter in. Als de boter heet is bak dan kort om en om de lapjes. Voeg het sap van een citroen toe. Draai vervolgens de lapjes nog een keer om en voeg wat water toe om de saus te maken. Haal de lapjes uit de pan en giet hier de saus over. Dien op met eventueel wat citroenmelisse of peterselie.

Lekker met een rucola-salade en geroosterde aardappeltjes.

Summary
recipe image
Recipe Name
Schnitzels met citroensaus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

2 thoughts on “Scaloppine al limone (schnitzels met citroensaus)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *