In Duitsland is speltmeel veel goedkoper, dus als wij de gelegenheid hebben om daar boodschappen te doen, neem ik een paar pakken mee. Daarnaast gaat er ook het Duitse zuurdesembrood in de kar. Ik eet tegenwoordig weinig brood maar kan nog steeds erg genieten van vers gebakken brood. Als je zelf brood bakt, heb je niet zo’n slap sneetje plofbrood op het bord liggen, maar een stevige boterham met veel smaak.
Dit brood heeft een heel licht zoetje van de pompoenpuree en is lekker bij een kop soep of een stoofpotje. Door de pompoen heeft een mooie licht oranje kleur. Je proeft de pompoen overigens nauwelijks. Er liggen nu nog drie flespompoenen, een grote Amerikaanse pompoen en een spaghettipompoen buiten onder de overkapping dus waarschijnlijk komen er nog wel een paar recepten met pompoen binnenkort online.
Pompoen spelt focaccia
- 500 gram speltbloem/meel
- 220 gram pompoenpuree
- 200 ml water
- 1 zakje droge gist
- 1 el suiker
- 20 gram olijfolie plus extra
- 1 tl zouto7
Doe de gist, speltbloem, pompoenpuree, suiker, water, zout en olijfolie in een kom en kneed goed door. Leg een doek of wat folie over de kom en laat het op een warme plek in huis rijzen tot het is verdubbeld. Dit duurt circa een uur. Kneed het dan nog een keertje goed door en stort het op een met bakpapier bedekte bakplaat. Vorm er een platte schijf van. Giet er olie over en duw met de vingers putjes in het deeg. Laat het nogmaals rijzen op een warme plek en bak dan af op circa 200 C in 20 a 25 minuten bruin en gaar.
Published by