Heel Holland is al aan de pulled pork of pulled chicken. Hiervoor suddert het vlees normaal gesproken urenlang op een laag pitje. Dat was voor mij een drempel want dan moet je al vroeg in de middag starten met de voorbereiding. Door de Crockpot Express (een multi-cooker/instantpot) hoef ik niet ver vooruit te plannen. Om half zeven begon ik met de bereiding van de pulled chicken en in minder dan een uur zaten we aan tafel met een Mexicaanse tortilla.
De kip was supermals en makkelijk uit elkaar te trekken met twee vorken. Daarnaast hadden we nog zelfgemaakte guacemole (de avocado’s waren eens een keertje goed rijp), zwarte bonen, kaas en ingelegde pepers. Je kan het natuurlijk ook eten met rauwkostsalade of op een broodje in plaats van in een wrap. Er zijn enchilada’s mee te maken en het kan worden omgetoverd tot een rijstgerecht want er is genoeg saus over.
In ieder geval staat het in een handomdraai op tafel met behulp van de Crockpot Express!
Pulled chicken uit de crockpot express
- 400 gram kippendijfilets
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 ui, fijn gesnipperd
- 1 blik tomatenblokjes 400 gram
- 2 el tomatenpuree
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1 tl chilivlokken
- 1/2 tl oregano
- 1/4 tl tijm
- 1 tl zout
- 1 el bruine suiker (circa)
- 2 el olijfolie
Wraps, guacemole (2 avocado’s, scheut citroensap, fijn gesneden tomaat, knoflook), zwarte bonen, zure room, sla, geraspte kaas
Marineer voor een extra mals resultaat de kippendijen een uurtje in yoghurt. Doe olie in de Crockpot Express (verder: CE) en zet op saute/brown. Bak de kippendijen in twee porties aan en haal ze uit de pan. Bak dan de ui en de knoflook aan en voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en kruiden toe (nog niet de suiker!). Leg de kippendijen er weer in . Doe dan de deksel op de pan en zet de ventielschuif bovenop op het stoomtekentje met het kruisje er door. Druk op manual, kijk even op de CE op hoge druk staat (high) en stel de tijd in op 15 minuten. Na 15 minuten komt de CE op verwarmen te staan. Laat nog 10 minuten hier op staan en doe dan het ventiel op ontstomen (wolkje). Doe de pan open en haal de kipfilets uit de pan. Trek met 2 vorken de filets uit elkaar. Verwijder enkele soeplepels vocht tot er een flinke laag op de bodem aan saus over is. Voeg dan suiker (naar smaak) toe aan de pan en roer dit om. Doe de kip weer in de pan en zet even op saute/brown om enkele minuten alles door te koken. Proef of de smaak goed is, voeg evt nog wat kruiden toe en serveer de pulled chicken met wraps, guacemole, zwarte bonen en evt sla, geraspte kaas etc.
Published by