Sweet chili garnalen met mie uit de wok

Deze sweet chili garnalen met mie uit de wok staat snel op tafel. In het weekend kook ik graag uitgebreid en probeer ik nieuwe recepten uit. Na een werkdag wil ik graag ook iets vers op tafel met veel groente maar dan snel klaar. Dit gerecht is daar ideaal voor. Je dient dan bij de boodschappen een zakje wokgroente (Italiaans) in de kar te hebben gedaan (of ingevroren groente pakken), een zakje wokgarnalen uit de diepvries en een pak wokmie. De rest van de ingrediënten heb je vast al in huis.

Thai sweet chilisaus is de basis voor de woksaus en is een pittige zoetzure saus. Deze kan je ook zelf maken mocht je ooit een aanbieding rode pepers of zelf rode peperplanten in de moestuin hebben: hier is een linkje voor de zelfgemaakte sweet chilisaus. In een kwartiertje op tafel:

Sweet chili garnalen uit de wok

  • 2 volle eetlepels ketchup
  • 4 eetlepels Thai sweet chilisaus
  • 1 kleine eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel sojasaus
  • scheutje citroensap
  • 400 gram wokgarnalen
  • 300 gram wokmie
  • 400 gram fijngesneden groente/wokgroente
  • olie

Maak de saus door ketchup, chilisaus, gembersiroop, sojasaus en citroensap te mengen in een steelpannetje. Houd de saus warm tot de rest gaar is. Wok de groente, daarna de garnalen erbij. Kook water en laat de mie 2 minuten koken, giet af. Voeg saus en mie toe aan de garnalen en groente.

Summary
recipe image
Recipe Name
Sweet chili garnalen uit de wok
Published On
Preparation Time

Published by