rösti van aardappel en pompoen

pompoen rosti

Zwitserse pompoen-knoflook-rösti met bieslooksaus. Oftewel: Kurbis-Knoblauch-Rösti mit Knoblauchquark. Alleen zit er in de “knoblauchquark” geen knoflook maar bieslook (schnittlaug), dus waarom ze het op de Zwitserse site knoflookkwark noemen?.

Deze rösti is een mengsel van geraspte aardappel en geraspte pompoen. En flink wat knoflook. Iets te veel naar mijn smaak dus ik pak de volgende keer een knoflookteentje minder. De kwark heb ik zelf vervangen door een mengsel van mayonaise en yoghurt. De saus smaakte misschien daardoor wat minder romig maar het was er wel lekker bij.

Ook belangrijk in het nieuwe jaar als je een paar kilootjes kwijt wil: maar 273 calorieën per portie. Dus een mager stukje vlees erbij en een komkommersalade……..

Pompoen rösti

800 gram vastkokende aardappelen
400 gram pompoenvlees
4 knoflookteentjes (suggestie: 3)
1 tl zout
peper
bakolie

Bieslookkwark

250 gram halfvolle kwark
2 eetlepels fijngesneden bieslook
zout en peper
1 eetlepel raapolie

of ipv kwark met raapolie: 4 eetlepels mayonaise en 2 eetlepels yoghurt.

bron: www.swissmilk.ch

Schil en was de aardappelen. Snij in grove stukken. Maak de pompoen schoon en snij ook in grove stukken. Bij een hoikkaidopompoen, kun je de schil laten zitten. Kook beide 5 minuten en giet af. Spoel ze af met koud water om af te koelen. Pak een grove rasp en rasp de aardappel en pompoen. Laat even uitlekken in een vergiet en doe dan het mengsel in een schaal en meng het met de fijngesneden teentjes knoflook en zout en peper. Laat in een pan op hoog vuur de olie goed heet worden en doe het rösti-mengsel in de pan. Druk goed aan tot het een egaal mengsel is. Na 5 minuten, de pan op middelhoog vuur zetten. Na ongeveer 10 minuten de rösti-pannenkoek omdraaien met behulp van een bord. Nog zo’n 10 minuten laten bakken op middelhoog vuur.

Voor de bieslookkwark alle ingrediënten in een kommetje mengen.

Summary
recipe image
Recipe Name
rosti van aardappel en pompoen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.