Eenvoudige snelle spareribs uit de crockpot Express

Laat de voorgegaarde en al gemarineerde spareribs liggen en ga voor deze snelle bereiding van verse ribben. Met behulp van de crockpot express of andere instantpot kan je ze al binnen een uurtje op tafel hebben. Voordat ik de crockpot express had, gaarde ik de ribben eerst in de slowcooker voordat ze op de barbecue gingen. Dit kost je echter 6 uur dus dan moet je de ribben al rond het middaguur in huis hebben. Je krijgt hetzelfde resultaat op hoge druk in de crockpot express: het vlees valt dan al bijna van het bot af en is lekker mals.

Je kan voor dry rub kiezen of zelf de marinade samenstellen. Ik pak voor een snel resultaat mijn favoriete barbecuesaus (whisky bbqsaus) en smeer ze daarmee twee keer in: een keertje als ze de crockpot express in gaan en nog een keertje voordat ze op (of onder) de grill gaan. Je krijgt dan mooie gekaramelliseerde ribben. Lekker met gegrilde groente en een aardappelsalade.

Eenvoudige snelle spareribs uit de crockpot express

  • ongemarineerde ongegaarde spareribs
  • favoriete barbecue saus (bv. smokey of whisky)
  • paprikapoeder
  • chilipoeder
  • evt. zout
  • 200 ml water

Leg het rekje onderin de binnenpan van de crockpotexpress/instantpot. Snij de ribben zo dat ze in de binnenpan passen ( op hun kant of gestapeld). Smeer ze in met de barbecue saus en bestrooi ze met wat paprikapoeder, chilipoeder naar smaak en eventueel wat zout. Doe een mok water, zo’n 200 ml, in de pan. Leg dan de stukken rib op het rekje. Sluit de deksel en zet de stoomknop dicht. Druk op Manual en laat de druk op High staan. Zet de timer op 20 minuten (bij dikke ribben met vlees van enkele centimeter dikte op 30 minuten). Laat na afloop nog 10 minuten staan (NR) en laat dan de resterende stoom vrij. Smeer ze nogmaals in met de barbecuesaus en grill ze goudbruin.

Summary
recipe image
Recipe Name
Eenvoudige snelle spareribs uit de crockpot express
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by