Home-made pumpkin spice latte

Toen ik het recept voor pumpkin spice latte (PSL) op de site van Starbucks zag, leek mij de hoeveelheid siroop en specerijen erg groot. De specerijen in de pompoensiroop had ik daarom in hoeveelheid al een beetje naar beneden aangepast. Dochter had een PSL genomen in Leiden en gaf aan dat het zoet was en teveel naar specerijen smaakte. Ik verminderde daarom voor de home-made versie de hoeveelheid siroop met de helft. Daarnaast gokte ik dat 1 espresso voldoende zou zijn voor een lichte koffiesmaak. Het resultaat: lekkerder dan Starbucks volgens dochter.

Ik moet zeggen dat ik deze versie ook erg lekker vindt. Je kan het recept natuurlijk ook nog naar eigen smaak aanpassen: iets minder zoet of iets meer espresso. Het is in ieder geval een lekker herfstdrankje en ideaal na een fijne herfstwandeling. De pompoensiroop is makkelijk te maken. Het recept is via onderstaande link te vinden.

Homemade pumpkin spice latte

  • 2 eetlepels pompoensiroop
  • 1 espresso
  • 1 dl warme melk
  • slagroom
  • kaneel

Doe twee eetlepels pompoensiroop in een beker of glas. Voeg hier 1 espresso aan toe en 1 deciliter warme melk. Spuit hier een toef slagroom op en bestrooi met een snufje kaneel.

Summary
recipe image
Recipe Name
Homemade pumpkin spice latte
Published On
Preparation Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Published by