Gepofte bietjes met rozemarijn en knoflook

gepofte bietjes rozemarijn knoflook

Vandaag wordt in delen van de wereld Halloween gevierd. Tegenwoordig ook bij ons in Nederland. De kelten vierden deze dag Samhain. Samhain is het einde van het jaar. De lucht is dan misschien nog blauw maar de wind is guur. De bladeren verkleuren en bomen laten hun noten los. Men dacht dat in deze nacht de doden over aarde liepen. Dit leidde tot vele en fantastisch gewoonten en rites. Bij Samhain past het om aardappels, penen, rapen en knollen te eten, en ook granen en noten.

Daarom dit (magische) recept voor gepofte bietjes. Ik vind poffen de lekkerste bereiding van bietjes. Ze moeten wel lang in de oven, zo’n anderhalf uur (is afhankelijk van de grootte van de bietjes). Ik heb het er wel voor over.  De gepofte teentjes knoflook zijn erg lekker in bijvoorbeeld aardappelpuree of in een sausje, wat je er verder ook nog bij gaat eten.

Gepofte bietjes

vier bietjes
3 knoflookteentjes (in de schil)
takje rozemarijn
olijfolie

Borstel de bietjes goed schoon. Doe wat olijfolie in een ovenschaal en leg daar de bietjes in, samen met een paar teentjes knoflook (met schil) en een takje rozemarijn. Bestrijk de bietjes met olijfolie. Bedek het gerecht met aluminiumolie en zet de bietjes zo’n anderhalf uur in de oven op 180 C. Daarna uit de oven halen en even af laten koelen. Dan kun je ze schillen en in blokjes of schijfjes snijden en opdienen met een beetje peper en zout. Je kunt ze natuurlijk ook verder verwerken in een salade of anders naar voorkeur.

Summary
recipe image
Recipe Name
gepofte bietjes met rozemarijn en knoflook
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.