Couscous met pesto, paprika en tomaat

Vandaag had ik niet zo’n zin om boodschappen te doen en rommelde wat door mijn diepvriesladen en koelkast. We hebben nog een deel van het Herefordrunderpakket in de diepvries, waaronder runderworsten. Aangezien we die nog niet hadden geproefd, een goed uitgangspunt voor de avondmaaltijd.

De aardappelen waren zo goed als op. De aanblik van de pasta bezorgde mij vandaag geen inspiratie. Ik vond verder nog een pak rijst en een pak couscous. En bij de couscous ging er bij mij iets borrelen. Ik dacht aan wat lekker is met couscous, aan Tabouleh en aan lamsvlees met amandelen en daarna opeens aan mijn peterseliepesto…. (zie vorig blog). Want daar zit natuurlijk veel peterselie in, zoals in de Tabouleh, en verder nog amandelen, knoflook en olijfolie. Kortom veel van de goede smaakmakers voor een lekker couscousgerecht.

Met de verder nog gevonden rode paprika, een waspeentje en tomaten heb ik een lekkere jus gemaakt bij de rundersaucijzen en de couscous gekruid met de peterseliepesto. Helaas heb ik gerechtje niet mooi op de foto gekregen. De couscous is zachtgroen geworden en heeft een mooi contrast met de kleuren van de tomatenpaprikajus. De geraspte citroenschil lag er als een wolkje bovenop. Geloof me, in het echt was het gerecht een plaatje. Het is in ieder geval een bijzonder gerecht geworden. Mijn vierjarige heeft twee borden met alleen couscous naar binnen gewerkt. Heel apart, want meestal wilt hij alleen brood of worst. Maar goed, in de serie ” wat te doen met peterseliepesto “, presenteer ik:

Couscous met pesto, paprika en tomaat

1 pak couscous
2 el peterseliepesto
zout
peper

Voor de jus:

1 gesnipperde ui
2 ontvelde tomaten
1 rode paprika
2 kleine of 1 grote waspeen
1 tl geraspte citroenschil
half kopje tuinkruidenbouillon
1 tl gemalen korianderzaad
1 tl gedroogde korianderblad
peper
zout

4 runder of lamsaucijzen

Bak de saucijzen aan in de olie tot ze aan alle kanten mooi bruin zijn. Haal de saucijzen uit de pan, en doe er de gesnipperde ui in, even bakken, en daarna de in schijfjes gesneden wortel en in reepjes gesneden paprika bij. Bak even lekker door. Dan kunnen de ontvelde en in stukjes gesneden tomaten er bij en daarna de saucijzen. Als het geheel warm is geworden, nog een half kopje bouillon toevoegen en een kwartiertje laten sudderen (afhankelijk van de worsten). Op het laatst nog wat geraspte citroenschil toevoegen.

De couscous klaarmaken volgens gebruiksaanwijzing en in plaats van olie, de peterseliepesto toevoegen.

Tip

Mijn dochter vond de presentatie van het gerecht als een soort taartje helemaal geweldig. Daarvoor heb je een presenteerring nodig: eerst de zachtgroene couscous er in, even aandrukken, en dan de rood-oranjegroentenjus erboven op. Nog wat citroenschil er over en je hebt een prachtig plaatje op je bord. De worst had ik er in schijfjes om heen gedrapeerd.

Summary
recipe image
Recipe Name
couscous met pesto en tomaat
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *