Het weer is nu echt omgeslagen. Wat is het koud buiten!. Vandaag lekker in de buurt van de gaskachel gebleven. Krantje lezen, beetje kletsen, puzzeltje maken, en dan is het zo maar weer opeens tijd voor het avondeten.
Met de overgebleven couscous van gisteren en de laatste tomaten uit eigen tuin, heb ik een mediterraanse salade gemaakt. Op mijn bord brak de zon opeens door. Even zat ik in Sicilie op een overdekt terras een bordje lekkers te eten. Totdat ik weer opkeek van mijn bord.
Couscoussalade eet ik meestal in de zomer. Het is de perfecte salade bij een bbq op een zwoele zomeravond. Met feta er in, is het een geweldige lunch. Op internet zwerven vele recepten voor couscoussalade. Wat bij mij in de salade zit, is afhankelijk van wat ik in huis heb. De basis blijft echter hetzelfde: olijfolie, citroensap, ui, tomaat, peterselie, peper, zout en couscous natuurlijk. Ik heb in ieder geval vandaag voorgenomen deze salade ook in de winter op tafel te zetten. Voor weer even dat zomerse gevoel.
Mediterraanse couscoussalade
- 200 gram couscous
- 3 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 a 2 el gesneden verse peterselie
- halve el verse oregano of 1 tl gedroogde oregano
- halve gesnipperde ui/1 sjalot
- een paar tomaatjes in kleine blokjes
- 10 zwarte olijven gehalveerd of in ringetjes
- 1 kleine komkommer
- 1 teentje knoflook
- 1 blok feta van 200 gram
- peper, zout
- optioneel: rode pepervlokken, sumak
Maak de couscous klaar volgens gebruiksaanwijzing en laat afkoelen. Doe de olijfolie en citroensap in een slakom, klop even op met peper en zout en meng het met de verse kruiden. Doe hierbij de couscous en alle ander ingrediënten (in blokjes gesneden). Maak op smaak met nog wat zout en peper en eventueel rode peper en of sumak.
Published by