Clubsandwich gerookte makreel en avocado

clubsandwich gerookte makreel1

Na een wrakvisuitje op de Noordzee zaten er maar liefst 14 makrelen in de koelbox. ’s Avonds om tien uur stonden wij deze in de keuken schoon te maken om vervolgens in te vriezen. Een gedeelte gaat warm worden gerookt in de houtoven. Warm gerookte makreel is nog lekkerder dan koud gerookte want het visvlees blijft dan mals en sappig. Daarentegen kan je deze makreel niet zo lang bewaren als de koud gerookte. Dat wordt snel opeten dus, en met deze clubsandwich is dat zeker geen straf.

Ik eet graag gerookte makreel op brood, samen met een goede kwaliteit mayonaise. Deze clubsandwich is een verwen-variant daarvan. Ik heb stevig meergranenbrood gebruikt. Indien je liever wit brood neemt, dan is het raadzaam om het brood even te roosteren anders wordt het wel lastig eten. Een clubsandwich is op dat gebied toch al een puzzel want hoe ga je te werk? Snij je eerst een hoek af en probeer je alle lagen in 1 keer binnen te happen of ontleed je de sandwich en prik je een stukje brood en wat beleg op de vork. Hoe je het ook doet, alles op deze clubsandwich smaakt goed met elkaar.

Clubsandwich gerookte makreel en avocado

4pp

1 warm of koud gerookte makreel
1 avocado
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel yoghurt*
4 blaadjes sla
bakje kerstomaatjes (kleurenmix)
1 komkommer
verse bieslook
zout, peper
12 sneetjes meergranenbrood

Meng de mayonaise met de yoghurt. Beleg een sneetje brood met sla en stukjes gerookte makreel. Leg hier nog wat schijfje kerstomaat op en besprenkel met de yoghurtmayonaise. Kruid met zout en peper en wat verse bieslooksnippers. Leg hier de tweede snee brood op en beleg deze met schijfjes avocado. Snij met een dunschiller smalle repen -in de lengte- van de komkommer en leg deze op de avocado. Beleg met nog een paar schijfjes kerstomaat en besprenkel weer met wat yoghurtmayonaise en kruid met zout, peper en verse bieslooksnippers. Leg hier de derde snee brood op. Snij overdwars doormidden en duw in elke helft een prikker door de lagen heen. Eet smakelijk!

  • of gebruik wat citroensap om de mayonaise wat zuurder te maken.

Ps. dit artikel is ook te vinden op www.dezeekust.nl waar Oesters en Uien tweemaandelijks een bijdrage levert aan de Smaak van de Zeekust.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *