Sla met erwtjes en ei

sla erwten en ei 4Elke keer als ik richting de moestuin loop fladdert er wat uit het gedeelte waar de erwtenplantjes staan. De erwtenplanten staan er dan ook naargeestig bij. Ik had dit jaar juist zo’n zin in verse erwten en had maar liefst drie rijen ingezaaid. Hawk Eye, een draaiende nep-roofvogel, schrikt niet meer af en ook de haastig opgehangen fladderende en flikkerende cd’s helpen niet. Vandaag heb ik 15 peulen kunnen oogsten: een handje verse erwten. Dat is niet genoeg voor een volledig bijgerecht.

Dan maar de salade er extra lekker mee maken. De krop sla komt ook vers uit de moestuin, net als de (enorme) radijs die ik er op het laatst nog bij deed en het uitje dat ik per ongeluk bij het verwijderen van onkruid uit de grond trok. Met nog lauwwarme gekookte eitjes en knapperig gebakken spekjes is dit een supersalade. Er hoeft niet veel meer bij voor een volledige maaltijd. Wij aten er nog een schnitzel bij. Je kan er ook eventueel nog wat krieltjes bij serveren indien iedereen erg hongerig is.

Sla met erwtjes en ei

1 krop botersla
3 eieren
handje verse of diepvrieserwtjes (ca. 100 gram)
75 gram gerookte spekjes of wat geroosterde pijnboompitjes of croutons
6 kerstomaatjes
1 kleine ui, sjalot of lente-ui, in ringen
1 volle eetlepel mayonaise
2 eetlepels magere yoghurt*
verse tuinkruiden, fijn gehakt
zout, peper
evt. 2 radijsjes

Was, droog en scheur de slablaadjes. Kook drie eieren hard en verdeel ze in vier stukken. Kook met de theeketel water en doe de (diepvries)erwtjes in een pannetje. Giet hier het kokend water over en kook ze vervolgens in 5 minuten (bij verse) of in 7 minuten (bevroren) gaar. Giet af. Bak in een pannetje de gerookte spekjes of rooster de pijnboompitjes. Snij de kerstomaatjes in stukken en de ui in ringetjes. Maak een sausje van de mayonaise, yoghurt en verse fijngesneden tuinkruiden, zout en peper. Doe de sla in een kom, verdeel de tomaat, uiringen, spekjes, ei en erwtjes over de sla. Besprenkel vlak voor het serveren met de yoghurt-tuinkruidensaus of geef de saus er apart bij.

  • Hou je niet van yoghurtdressing dan kan ook een klassieke dressing heel lekker zijn van 3 eetlepels olie, 1 eetlepel azijn en een theelepel mosterd, zout en peper.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Summary
recipe image
Recipe Name
Sla met erwtjes en ei
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *