Gewokte runderreepjes met taugé, prei, champignons

wok runderreepjes oosterse groente kokos

Mijn pepers in de kas worden niet rood aan de plant. De pepers worden alleen rood als ik ze pluk en in de vensterbank leg. Ze zijn wel mooi groot geworden aan de plant dus ik ben wel tevreden met de oogst van dit jaar. Ik kan ze goed kwijt in dit soort wokgerechtjes, lekker snel en pittig. Het is een aangepast recept van de Jumbo. Het recept leek te simpel om lekker te kunnen zijn, maar toch trok het mij aan. Het recept van de Jumbo ging uit van varkensvleesreepjes en was zonder champignons. Ik vind de combinatie van rundvlees en kokosmelk heel lekker dus ik heb er wat aan gesleuteld en met succes: het was heerlijk.

De runderreepjes zijn in reepjes gesneden bieflappen. Bieflappen van een goede kwaliteit kan je hetzelfde gebruiken als biefstuk. Ik heb ooit de fout begaan om te denken dat een bieflap stoofvlees is. De eerste keer dat ik de bieflappen uit mijn biologische rundvleespakket haalde, heb ik ze daarom in dobbelstenen gesneden en urenlang laten sudderen. Het was oneetbaar. Ik ben er achter gekomen dat ik niet de enige ben die deze fout heeft gemaakt. Een gewaarschuwd mens telt voor twee: bieflappen bak je kort aan en mag ook van binnen nog rosé zijn!!!!!!! Niet sudderen!!!!!!!!*

Gewokte runderreepjes met taugé, prei, champignons

350 gram runderreepjes van bieflappen
200 ml kokosmelk
2 tl kerrie (djawa)
1 tl gemberpoeder of scheut gembersaus
1 rode peper
250 gram Oosterse groentemix: taugé, prei, champignons, witte kool, paprika
zout, peper
bakolie

optioneel: sambal djeroek

Snij de bieflappen in smalle reepjes en bestrooi met zout en peper. Snij alle groente en de peper fijn. Verwarm de bakolie in de wok. Wok eerst de groente en rode peper totdat de groente nog knapperig maar bijna gaar. Haal ze dan uit de wok. Voeg eventueel wat nieuwe bakolie toe en wok dan de runderreepjes op hoog vuur. Indien deze reepjes bruin zijn geworden kan de groente erbij en daarna de kokosmelk, kerrie en gemberpoeder. Maak verder op smaak met zout en peper. Laat alles goed doorwarmen en serveer met rijst of noodles. Sambal djeroek is hier heel lekker bij.

* Wat wel suddervlees is: sucadelappen, riblappen en magere runderlappen.

Bewaren

Bewaren

Summary
recipe image
Recipe Name
Gewokte runderreepjes met tauge, prei en champignons
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *