Broodje tonijnsalade met kappertjes

broodje tonijnsalade italiaans

Een verwenbroodje met tonijnsalade met kappertjes, botersla en de laatste tomaatjes uit de kas. De reden dat dit broodje vandaag op tafel staat is mijn voorraadkastopruiming van gisteren. Ik kwam hierbij verschillende pakjes en blikjes tegen die overtijd waren: aspergerisotto, couscousmaaltijd uit Frankrijk, mosselen in het zuur, ansjovisrolletjes en een blikje krab. Deze ga ik binnenkort openen en kijken of ik het nog eens ergens in kan verwerken. Ook heb ik alle blikjes gepakt die maar tot het eind van het jaar houdbaar zijn, zoals een blikje tonijn en sardines.

Bij het zien van het blikje tonijn kreeg ik gelijk trek in tonijnsalade. De tonijnsalades uit de winkel bevatten meestal maar weinig tonijn. De bekendste, van een saladefabrikant uit Twente, bevat maar 42 % tonijn en heeft een indrukwekkende lijst van smaak, geur en andere toevoegingen. Soms is de tonijnsalade eigenlijk gewoon een eisalade met een beetje vis. Dat kan natuurlijk anders en wel heel simpel: zelf maken. Dat kost maar een paar minuutjes en dan heb je een lekker broodje tonijnsalade op tafel. Natuurlijk is deze salade ook erg lekker op toastjes!

Broodje tonijnsalade met kappertjes

1 blikje tonijn op water
3 el mayonaise
2 tl witte wijnazijn
1 eetlepel kappertjes
snufje knoflookpoeder
snufje chilipoeder
Italiaanse kruiden
zout, peper
sla, tomaat

Giet de tonijn af en meng de tonijn met mayonaise, wijnazijn, kappertjes en maak op smaak met knoflookpoeder, chili, Italiaanse kruiden, zout en peper. Snij een broodje doormidden en beleg met sla, daarna een flinke laag tonijnsalade en plakjes tomaat.

Summary
recipe image
Recipe Name
Broodje tonijnsalade met kappertjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *