Makkelijke pruimencake

makkelijke pruimencake 5Het is pruimentijd en dat betekent, naast fijne aanbiedingen in de winkel, ook dat er hier langs de binnenwegen en langs de deur zakjes met pruimen worden verkocht. Soms heb je de pech dat de pruimen niet lekker zoet en sappig zijn. Dan blijven ze na een aanvankelijke enthousiaste graai in de schaal liggen totdat ze rimpelig worden. Er is dan nog een uitweg en die bevat suiker (of ander zoets zoals honing) en verwarmen: jam, cakes, taarten en toetjes.

En omdat je soms wel zin hebt om uitgebreid te gaan bakken (=wegen, smelten, kloppen, roeren, pureren, etc) en soms gewoon iets snel op tafel wilt zetten, heb ik een makkelijk recept voor een pruimencake. Hier kunnen de zuurpruimen snel worden omgetoverd tot een rustieke cake. Het is een ideaal recept voor een onverwachtse verrassing bij de koffie of als toetje. En bij alles wat ik aan bakrecept blog geldt: als het mij lukt…..

Makkelijke pruimencake

Voor een kleine springvorm van 14 cm doorsnede
Porties: 6

  • 75 gr kristalsuiker
  • 60 gr boter, op kamertemperatuur
  • 70 gr witte bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 ei
  • 1 snufje zout
  • 6 pruimen, ontpit en gehalveerd
  • snufje gemalen kaneel
  • 1 eetlepel witte basterdsuiker of kristalsuiker, om te bestrooien

Klop de suiker met de boter op met een (staaf) mixer, roer er de bloem plus bakpoeder door en voeg het ei en zout toe. Klop het geheel luchtig met de mixer. Doe dit in een ingevette kleine springvorm. Verdeel de gehalveerde en ontpitte pruimen met de snijkant naar boven over het beslag en bestrooi royaal met suiker en een snuf kaneel. Zet het in het midden van een op 180 C voorverwarmde oven en bak de cake gaar in ca. 40 minuten. Check met sateprikker: als de prikker er droog uit komt is de cake gaar.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Summary
recipe image
Recipe Name
Makkelijke pruimencake
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Published by

One thought on “Makkelijke pruimencake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *