Bezoek tomatoworld en recept voor met avocadocreme gevulde snackkomkommer

tomatoworld 2 tomatoworld 3

In mijn moestuinkasje worden de gele cherrytomaatjes nu rijp en beginnen de overige tomaten al een beetje te kleuren. Ik ben vooral heel erg benieuwd naar de bruine tomaten van de tomatenplant “cacao” die dit jaar voor het eerst in mijn kas staat. Ik ben dol op tomaten en daarom staat de halve kas er ook vol mee. Toen ik de kans kreeg om mee te doen met het Tommies foodblogevent bij Tomatoworld hoefde ik niet lang te aarzelen. Tomatoworld heeft wel meer dan 80 tomatenrassen in de kas en wij foodbloggers mochten enkele gaan proeven!

En wat een prachtig gezicht waren al die mooie trossen tomaten van verschillende kleuren in het grote kassencomplex. Wij kregen eerst uitleg over de teelt en de bestrijding van ziekten en plagen. Met natuurlijke vijanden worden de plaagbeestjes onder controle gehouden. De tomatenplanten worden steeds verhangen zodat de rijpe trossen naar beneden zakken en de lege stengel een steeds grotere sliert onder aan de trossen vormt. De voeding van de tomatenplanten wordt continue gemonitord en eventueel aangepast voor een optimale rijping van de tomaten. Het was heel indrukwekkend voor een amateur-teler.

tomatoworld 5

Daarna was het tijd om alle rassen te bekijken en te proeven. Ik was vooral gecharmeerd van het uiterlijk van de tijgertomaat, natuurlijk van de coeur de boeuf-tomaat en van de roze tomaat. Deze roze tomaat wordt vooral voor de Japanse markt geteeld. Wij kregen uitgelegd dat Japanners niet zo houden van het zuur in een tomaat en dat deze tomaten daarom daar zo geliefd zijn. Hoewel ze prachtig zijn, maakt het gemis van zuur de smaak van de roze tomaat voor ons ook een beetje vlak.

tomatoworld 9 tomatoworld 8 tomatoworld 6

Tot slot was er een kookdemonstratie waarbij  Guus en Saskia Vredenburg lekkere hapjes klaarmaakten van snackkomkommers, Tommietomaatjes en snackpaprika’s. Wat wij onder andere mochten proeven: snackpaprika gevuld met gazpacho, een romige hoemoesdip met snackkomkommersticks, een tomatensalade met champignons en groene asperge en mijn persoonlijke favoriet: met avocadocreme gevulde snackkomkommer met chioggiabiet en olijf. Het recept mag ik delen. Kijk eens wat een plaatje:

tomatoworld 7

Hotdog van snackkomkommer met avocadocreme met gerookte chioggia biet en olijf

Avocadocreme:

1 avocado
1 el kwark
1/2 tl rode wijnazijn
1 tl olijfolie
zout peper

Afmaken:

8 snackkomkommers
18 taggiache olijfjes
1/2 chioggiabiet
1 el gerookte olijfolie
8 viooltjes of andere eetbare bloemetjes

Instructie:

Prak de ingredienten voor de avocadomousse met een vork fijn tot een creme.
Maak op smaak met zout en peper.
Schil de chioggiabiet en snij in fijne reepjes.
Maak de chioggiabiet aan met de gerookte olijfolie.
Snijd de olijfjes in stukjes.
Snijd de snackkomkommer in de lengte door maar niet helemaal en klap deze open.
Vul de snackkomkommer met avocadocreme en leg hier de bietreepjes en olijfjes op.
Versier met de eetbare bloemetjes.

Bron: FoodThings

Bedankt organisatie van Tommies foodblogevent voor deze leuke, leerzame en lekkere bijeenkomst!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Published by

One thought on “Bezoek tomatoworld en recept voor met avocadocreme gevulde snackkomkommer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *