Crostini met tuinbonen en citroen

crostini tuinbonen 6Met de eerste zelf verdiende centen in de zak en met mijn grote trots: een zwarte Citroën AX Bijou (met een zwart met rode stipjes interieur) gingen we graag op vakantie naar Italië. Toscane en Umbrië waren favoriete bestemmingen. Met één vakantieadres hebben wij nu nog steeds contact: een agriturismo in de buurt van Assisi, waar wij ontzettend werden verwend met Italiaanse lekkernijen. Daar hebben wij voor het eerst hapjes van verse tuinbonen met pecorino (Italiaanse schapenkaas) geproefd.

Wij hebben nu zelf tuinbonenplanten in de moestuin. Ik was een beetje laat met het planten hiervan dus de oogst is niet enorm. De tuinbonen worden voor de onderstaande crostini dubbel gedopt. Dit betekent dat je eerst de peul verwijderd en daarna van de tuinbonen nog het lichtgroene schilletje. Het binnenste van de tuinboon is het allerlekkerst en kan goed rauw worden gegeten.

Het onderstaande recept voor crostini met tuinbonen komt uit het prachtige boek “Pollo”, een Venetiaans kookboek. Ik heb alleen de munt vervangen door krulpeterselie omdat niet iedereen hier in huis munt lekker vindt.

Crostini met tuinbonen en citroen

stokbroodje (rustiek)
olijfolie
1 teentje knoflook
mascarpone of andere roomkaas
verse tuinbonen (dubbel gedopt)*
zoutvlokken, peper
citroenrasp
verse peterselie of munt, fijn gesneden

Snij het stokbrood in een centimeter dikke schijfjes. Rooster ze onder een grill aan twee kanten bruin. Snij het teentje knoflook door de helft en bestrijk 1 kant van de nog warme crostini met de snijkant van de knoflook. Druppel daarna nog een beetje olijfolie over. Smeer de crostini in met marcarspone, halveer de dubbel gedopte tuinbonen en leg hier een paar van op de mascarpone. Bestrooi met zoutvlokken, peper, citroenrasp en verse peterselie of munt.

*of gebruik diepvries-tuinbonen. Haal nadat ze enigszins ontdooid zijn het velletje eraf en dompel de gedopte tuinbonen een minuutje in kokend water. Spoel ze daarna af met koud water en dan zijn ze klaar voor gebruik.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Summary
recipe image
Recipe Name
Crostini met tuinbonen en citroen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

2 thoughts on “Crostini met tuinbonen en citroen

  1. Verse erwtjes zijn ook zo lekker. Soms eet ik ze gewoon rauw maar een doperwtenmousse klinkt wel erg goed!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *