Arab Food Lovers en gehaktballetjes met courgette, kikkererwten in paprikasaus

gehaktballen courgette kikkererwten 4De Beverwijkse Bazaar is voor mij de plek om Oosterse kruidenmengsels en allerlei Arabische lekkernijen in te slaan. Het is alleen niet om de hoek. In Zeeland is echt wel wat te koop op dit gebied maar de keuze niet groot. De nieuwe online winkel Arab Food Lovers (www.arabfoodlovers.nl) is wat dat betreft een uitkomst. In deze online winkel tref je bekende producten aan zoals ras el hanout en harissa maar ook zeer verrassende zoals zoete aardappelcrème en pittige paprikapuree.

Deze laatste zit in de Arab Foodybox, die online bij Arab Food Lovers te bestellen is. Daarnaast zitten er heerlijke dadels, vogeltongpasta, couscous tomaat etc etc in de box, genoeg -volgens de samenstellers- om drie Midden-Oosterse gerechten mee te maken. Ik weet zeker dat je er wel heel veel meer kan maken met alles wat je over houdt na het maken van de voorgestelde recepten. De recepten krijg je overigens meegeleverd.

Ik maakte twee weken geleden de vogeltongpilaf met paprikapasta en dille uit het receptenboekje. Eergisteren maakte ik met de paprikapuree nog de onderstaande gehaktballetjes met courgevogelbekjespasta 1tte en kikkererwten in paprikasaus. We aten de gehaktballetjes de eerste avond met couscous en het restantje ging de volgende dag bij de aardappelen met pronkbonen. Zo maak je nog eens wat bijzonders met de moestuinoogst.

Wil jij de Arab Foodybox ook proberen of ga je zelf een keuze maken van jouw favoriete produkten bij Arab Food Lovers, dan kan dat tot en met 30 september 2016 met korting!  Met de kortingscode: ARABNEW15 krijg je namelijk 15 % korting op elk produkt dat je bij Arab Food Lovers bestelt plus gratis verzending!!. Misschien maak je dan ook eens de onderstaande:

Gehaktballetjes met courgette en kikkererwten in paprikasaus

400 gram rundergehakt
halve theelepel gemalen komijn
zout, peper
1 ui, gesnipperd
200 ml groentebouillon (=koffiemok)
1 flinke eetlepel Penguen paprikapuree
2 a 3 theelepels ras el hanout
1 blikje kikkererwten
1 courgette, in stukjes
verse peterselie
olijfolie of kokosolie

couscous, vogeltongpasta of brood

Maak het gehakt op smaak met komijn, zout en peper. Maak hier balletjes ter grootte van een golfbal van en bak ze aan in de olie. Voeg na het aanbakken de gesnipperde ui toe en bak dit mee. Voeg daarna de courgette toe en bak dit ook weer even mee tot de courgette zachter is geworden. Voeg dan de groentebouillon, paprikapuree en de ras el hanout toe en doe de deksel op de pan. Laat tien minuutjes tot een kwartiertje sudderen en draai af en toe de balletjes even om. Voeg tot slot de kikkererwten toe en als de kikkererwten warm zijn geworden is het tijd om op te dienen. Lekker met couscous.Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Summary
recipe image
Recipe Name
gehaktballetjes met courgette en kikkererwten in paprikasaus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *