Zelf gemaakte rode pepersaus (tabasco)

srirachasaus-staand-2Pepers heb je, net als bij tomaten en aardbeien, nooit genoeg in de moestuin. De voorraad aardbeienjam is al flink geslonken en van tomaten had ik helaas dit jaar te weinig om de vriezer vol te stoppen met soep en saus. De rode pepers zijn pas laat in het seizoen aan het groeien en rijpen gegaan. Met 250 gram maak je deze pepersaus. De smaak van de saus lijkt nog het meest op tabasco. Als je geen eigen oogst pepers hebt: er zijn op dit moment op de markt of bij de toko ook zakjes pepers te kopen tegen een goede prijs.

Daarnaast kan je van de pepers natuurlijk ook eens zelf sambal maken. Voor een recept voor sambal manis klink je op deze link. Nog een pittige saus is deze tacosaus. Je kan overgebleven pepers ook goed drogen. Hiervoor leg je de pepers in een mandje met een goede doorluchting. Voor rode peperflakes verwijder je van de gedroogde pepers eerst het steeltje en de pitjes. Daarna maal je de gedroogde pepers in de keukenmachine of koffiemolen tot flakes.

Rode pepersaus (tabasco)

(circa 250 milliliter saus)

250 gram rode peper (bv spaanse pepers of rawit)
225 milliliter azijn
4 tenen knoflook
1 eetlepel zout
1 eetlepel palmsuiker

Hak de pepers en knoflook grof. Doe over in een schaal, giet er het azijn overheen en voeg het zout toe. Laat een nachtje staan (afgedekt in de koelkast). Doe dan het geheel over in een steelpan. Breng aan de kook. Voeg suiker toe. Laat 5minuten pruttelen op zacht vuur. Laat het geheel afkoelen tot kamertemperatuur. Doe over in een blender. Blend zo fijn mogelijk.
Werk het geheel door een fijne zeef. Bewaar in een glazen pot of fles in de koelkast.

srirachasaus-liggend

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Summary
recipe image
Recipe Name
Zelf gemaakte tabasco
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *