Courgettelinten met tomaat en feta uit de oven

courgettelinten-feta-rode-uiDe in deze ovenschotel verwerkte courgettes zijn echt de laatste van dit seizoen uit eigen tuin. Het moestuinseizoen is nu voor de meeste groente en fruit afgelopen. Er staan nu nog enkele bietjes, wat (aangevreten) kolen, aardperen, snijbiet en andijvie in de tuin. Het zal wel even wennen zijn om niet meer om de paar dagen naar de moestuin te hoeven gaan. Alleen in de kas zal ik nog wat kunnen telen.

Het grootste deel van de courgettes is dit jaar tot soep verwerkt. Niet omdat ik courgettesoep zo ontzettend lekker vindt maar omdat ik ze vaak te groot heb laten groeien waardoor er niet zo heel veel smaak meer aanzat. Bij de courgettes van deze ovenschotel was ik gelukkig op tijd om te oogsten. Met nog een tomaatje en een rode ui van eigen oogst, een half pak feta en de van het sousvide bietjesgerecht overgebleven walnoten was het weer smullen. Een aanrader deze:

Courgettelinten met tomaat en feta uit de ovencourgettelinten-feta-rode-ui-1

2 courgettes
2 tomaten of handje kerstomaatjes
75 gram feta
4 walnoten
1 rode ui
3 takjes verse tijm of snufje gedroogde tijm
zout, peper
olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 C. Snij de kop en kont van de courgette en snij vervolgens met een kaasschaaf in de lengte van de courgette lange linten en snij deze eventueel nog een keer in de lengte doormidden. Snij de tomaten in parten en de rode ui in ringen. Doe dit in een ovenschaal en verdeel er olijfolie, tijmblaadjes, zout en peper over. Hussel alles nog even goed door. Verdeel dan de feta en walnoot in brokjes over de ovenschotel. Zet 20 minuten in het midden van de oven.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *