Broodje zelfgemaakte zalmsalade

Zelfs zelfgemaakte zalmsalade met blikvis smaakt veel beter dan de zalmsalades uit de winkel. In mijn keukenkastje staat aan blikvis meestal een blikje tonijn, een blikje zalm en ansjovis. Hiermee heb je altijd iets in huis voor in de pasta of op de pizza of je maakt er dus een lekkere salade van.  Ik heb al enkele vissalades op mijn blog: gerookte forelsalade, tonijnsalade, garnalensalade en mosselsalade.  Een recept voor zalmsalade miste ik nog.

Ik wilde een heel gewone zalmsalade maken voor op een broodje, samen met sla en schijfjes ei. In de zalmsalade voor op toastjes zit al vaak ei verwerkt. Je kan er dus ook voor kiezen om een eitje in kleine stukjes door de salade te mengen. Het is geen spectaculair recept maar wel eentje waar je altijd naar kan grijpen als je opeens zin krijgt in salade of visite krijgt en je hebt een blikje zalm in voorraad. Een lekker verwenbroodje, dit:

Broodje zelfgemaakte zalmsalade

1 blikje zalm
2 eetlepels mayonaise
1 1/2 eetlepel yoghurt
1 kleine eetlepel ketchup
1 lente-ui of sjalot
scheutje worcestershiresaus
scheutje citroensap
scheutje whiskey
zout, peper

4 broodjes
4 slabladeren
2 hard gekookte eitjes

Verwijder de graatjes uit de zalm en prak het zalmvlees fijn. Roer hier de mayonaise, yoghurt, ketchup, ui, worcestershiresaus, citroensap en whiskey door. Maak op smaak met zout en peper. Proef even en voeg indien je het wat zoeter wil nog ketchup toe, citroensap indien nog wat zuurder etc.

Snij de broodjes overlangs door en beleg het onderste deel met een blaadje sla, enkele eetlepels zalmsalade en 3 dunne plakjes ei*. Eet smakelijk!

* Je kan ook het ei fijn snijden en er over strooien. Voor toastjes met zalmsalade meng je een hard gekookt ei door de zalmsalade heen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Summary
recipe image
Recipe Name
Broodje zelfgemaakte zalmsalade
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *