Zeebaarsfilet met quinoa Italiaanse stijl

Zeebaars is één van mijn favoriete visjes maar wel een wat duurder visje. Het is daarom goed om de aanbiedingen van de plaatselijke visboer of viskar in de gaten te houden.  Zeebaarsfilet bak je eerst op de huid totdat deze knapperig is. Daarna hoef je de filet maar heel kort op de andere kant te bakken. Soms is dat zelfs al niet meer nodig. Ik koop af en toe ook wel eens een hele zeebaars. Deze vul ik dan met citroen en kruiden. Zie voor een recept, deze op de barbecue gegrilde zeebaars met lamsoor.

Ik wilde dit keer de zeebaarsfilet eens serveren met parelgort, maar kwam er al snel achter dat parelgort niet standaard in de supermarkt te krijgen is. Ik heb daarom in plaats daarvan quinoa meegenomen en dit lekkere recept mee gemaakt. De quinoa heb ik eerst gekookt en daarna met groente, kruiden en kaas in de oven gezet. Dan smelt de kaas een beetje en kan je ondertussen de visfilets bakken. Geniet van dit Mediterraanse visgerecht!

Zeebaarsfilet met quinoa Italiaanse stijl

4 zeebaarsfilet
175 gram quinoa
bos verse peterselie
half kopje bouillon
1 courgette
1 ui
1 teentje knoflook
huttenkase (cottage cheese) of mozzarella
cherrytomaatjes, in vieren
olijfolie en roomboter
citroensap
Parmezaanse kaas
zout, peper

Verwarm de oven voor op 180 C. Kook de quinoa volgens instructie op het pak. Laat goed uitlekken. Bak tijdens het koken van de quinoa de fijn gesneden ui, knoflook en courgette aan in hete olijfolie. Voeg als de groente aangebakken is, tomaatjes en bouillon toe. Laat de bouillon wat indampen en voeg dan de gekookte quinoa toe. Roer dit alles goed door elkaar. Maak alles op smaak met wat citroensap, zout en peper. Voeg dan enkele eetlepels huttenkase of stukjes mozzarella toe. Doe alles in een ovenschaal en verdeel hier vlokjes Parmezaanse kaas over. Zet de schaal in de oven.

Verhit wat olijfolie met een klontje boter op middelhoog vuur. Bestrooi de visjes met wat peper. Ik doe zelf nooit zout op de vis maar als je dat wel lekker vindt, doe dan ook nog een beetje zout op de filets. Als de boter is gesmolten, bak dan de visfilets eerst op velkant totdat deze knapperig is en draai deze eventueel nog even om indien het visvlees nog glazig is. Dien op met de quinoa.

Summary
recipe image
Recipe Name
Zeebaars met quinoa
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *