Gegrilde bleekselderij met Parmezaan

Er wordt tegenwoordig niet alleen maar lappen vlees op de barbecue gegooid, maar met behulp van de barbecue ook lekkere groentegerechtjes gecreëerd. Bij ons gaan bijna altijd ook wel wat spiesjes met verschillende gemarineerde groenten op de grill. Een spiesje met in kruidenolie gemarineerde champignons, ui en paprika is bijvoorbeeld een heerlijk bijgerecht. Ook gegrilde meloen met feta vind ik zelf bij een zomerse barbecue erg lekker.

Op onze laatste barbecue-avond wilde ik eens proberen hoe gegrilde bleekselderij smaakt. Zelf ben ik niet een ontzettende bleekselderij-fan. Ik koop het voor Italiaanse gerechten zoals voor de pasta Bolognese en voor de Waldorf-salade. Door het grillen verandert de smaak van de bleekselderij: het wordt minder anijs-achtig. Ik kan het van harte aanbevelen deze:

Bleekselderij met Parmezaan

4 stengels bleekselderij
olijfolie
zout en peper
citroenschil, geraspt
Parmezaanse kaas

Verwijder zo veel mogelijk de draden van de bleekselderij. Smeer de stengels in olijfolie en kruid ze met zout en peper. Leg ze op de bbq tot dat ze iets zachter zijn geworden en een mooi kleurtje hebben gekregen. Haal ze dan van de bbq en bestrooi de stengels met schilfers Parmezaanse kaas en citroenschil.

Summary
recipe image
Recipe Name
Gegrilde bleekselderij met parmezaan
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.