Indiase curry met paneer en courgette

Paneer (ook wel panir) is een hele fijne kaas voor in warme gerechten. Het valt namelijk niet uit elkaar tijdens het koken en het neemt ook een beetje de smaak aan van het gerecht. Het is een milde Indiase kaas. Ik heb al eerder eens zelf paneer gemaakt – zie daarvoor deze link – en dat is heel eenvoudig. Paneer is trouwens ook steeds meer kant en klaar in het koelvak van de supermarkt te vinden*.

Omdat het een Indiase kaas is ligt het voor de hand om het in een currygerecht te gebruiken. Aangezien de courgetteplanten in de moestuin weer produktie aan het draaien zijn, is het een recept voor een curry met paneer en courgette geworden. Deze hebben wij gegeten met rijst, papadums, mangochutney en komkommer. Bij de papadums lukt het mij vaak niet om die in 1 keer goed uit de magnetron te krijgen. Dit keer heb ik ze met koolzaadolie ingesmeerd en ze kwamen stuk voor stuk perfect uit de magnetron.

Indiase curry met paneer en courgette

1 ui
2 el geraspte verse gember
1 rode peper of gedroogde pepervlokken
1 tl kurkuma
1 tl gemalen komijn
3 kleine courgettes of 2 middelgrote
225-250 gram paneer, in blokjes
1 blik tomatenblokjes
1 el garam masala
olie om in te bakken
scheutje citroensap
zout
verse koriander of peterselie

Snipper de ui en bak deze aan in een koekenpan met hete olie. Voeg dan de gember toe en bak dit even mee. Voeg de courgette in blokjes toe en de peper, kurkuma en komijn. Bak dit ook nog even aan en voeg dan de tomatenblokjes toe. Bak in een tweede pan de blokjes paneer aan tot ze een beetje bruin worden en doe dit bij de rest. Voeg dan de garam masala (naar smaak, ik kom op een eetlepel uit) en een scheutje citroensap en wat zout toe en laat dit even pruttelen. Serveer met verse koriander of verse peterselie. Lekker met rijst of naan-brood en wat frisse komkommer.

*Ik heb de paneer van Apetina uitgetest en kan het aanbevelen.

Summary
recipe image
Recipe Name
curry met paneer en courgette
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.