Mosselen met Pastis en crème fraîche

mosselen pastis

Vandaag ging het in de rubriek Volkskeuken van de Volkskrant over eetsouvenirs die vaak lange tijd ongeopend in het keukenkastje staan omdat ze eenmaal thuis toch de aantrekkingskracht missen die ze in het vakantieland hadden. Voorbeelden: blikken cassoulet, gekonfijte eendenmaagjes en als drank Pastis. En ja, ik heb ook een vrijwel onaangesproken fles Pastis en een pot gekonfijte eendenmaagjes in de kast staan. De blikjes cassoulet zijn wel al opgegaan. Ook hebben we nog enkele blikjes Bretonse vispaté maar die gaan niet op omdat we het telkens zonde vinden om die mooie blikjes open te maken.

Vandaag een lekker recept om de Pastis (of Pernod) eens bij te pakken: mosselen in een saus van Pastis, crème fraîche en diverse groenten. Het waren Super mosselen, letterlijk en figuurlijk. De aanduiding Super staat voor de kleinere mosselen en deze zijn het goedkoopst bij de mosselhandel. Het zegt overigens alleen wat over de grootte van de schelp. Dit jaar zijn ze goed gevuld met mosselvlees en dus echt waar voor het geld. Nu nog een recept gaan bedenken voor de gekonfijte eendenmaagjes en dan kunnen we aanstaande vakantie weer eens lekker los gaan op eetsouvenirs uit Denemarken.

Mosselen met Pastis en crème fraîche

2 kilo verse mosselen
1 ui, in ringen
1 kleine prei, in ringen
1 wortel,  in kleine blokjes
2 el fijn gesneden verse peterselie
1,5 el Pastis
1 beker (200 gram) crème fraîche
150 ml visbouillon
verse peper

De verse mosselen controleren op kapotte schelpen en mosselen die niet sluiten na een tikje op de schelp (wegdoen). Was de mosselen. Doe wat olie in de pan en verhit de olie. Bak de ui, prei en wortel even kort in de pan en doe er dan de visbouillon, verse peper, peterselie en pastis bij. Breng het geheel aan de kook en voeg de mosselen toe. Laat drie maal aan de kook komen en schud elke keer nadat het aan de kook is gekomen de mosselen even op. Haal dan even de mosselen van het vuur nadat de schelpen zich hebben geopend (na ca. 6 tot 8 minuten). Voeg dan de crème fraîche toe en verwarm nog even mee. Roer het geheel nog even door elkaar en dien op met stokbrood en mayonaise.

Summary
recipe image
Recipe Name
mosselen met pastis
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *