Parijse bollen : met room gevulde beschuitbollen met een glazuurlaagje

parijse bollen

Een paar weken geleden stapte ik voor het eerst binnen bij een bakker in een nabijgelegen dorp. Het was alsof ik terug in de tijd stapte. Naast het gebruikelijke assortiment, zag ik daar het sucadebrood dat mijn oma zo lekker vond. En deze Parijse bollen. Ik kan mij niet herinneren wanneer ik ze voor het laatst heb gezien dan wel gegeten. Ik vermoed dat het ergens in mijn vroege tienerjaren is. Ik vond vroeger beschuitbollen altijd al lekker met wat zoet beleg. Parijse bollen zijn met banketbakkersroom gevulde beschuitbollen met een roze glazuurlaagje. Volgens mij hoort er ook een halve gekonfijte kers op.

Ik ben zonder Parijse bollen bij de bakker naar buiten gestapt want ik ging daar alleen naar binnen om even snel Zeeuwse bolussen te halen. De herinnering aan deze bollen liet mij niet los. Het kon volgens mij niet moeilijk zijn om deze bollen zelf te maken. En dat is ook gebleken. Het enige lastige was om nog een supermarkt te vinden waar ze de beschuitbollen verkochten. Bij een grote supermarkt in Goes zag ik ze eergisteren liggen. Binnen een kwartier te maken:

Parijse bollen

4 bollen:

4 beschuitbollen
125 gram roompoeder
312 ml koud water
25 gram poedersuiker
enkele theelepels water
1 a 2 theelepels bessen of aardbeiensiroop
of rode voedselkleurstof
Versiering: geconfijte kers, marsepein of fondant in een andere kleur

Maak het roompoeder aan met koud water en mix dan enkele minuten totdat de banketbakkersroom luchtig is. Vermeng de poedersuiker met een theelepel siroop of met wat kleurstof en voeg beetje bij beetje water toe totdat er een stroperige suikerglazuur is. Snij de bollen doormidden en bestrijk de onderste helft met room. Doe de andere helft er weer op en bestrijk de bovenkant met roze glazuur. Laat uitharden en versier eventueel met nog een kersje of iets anders. Eet smakelijk!

Summary
recipe image
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

2 thoughts on “Parijse bollen : met room gevulde beschuitbollen met een glazuurlaagje

  1. Wat leuk dat jij ook herinneringen hebt aan de beschuitbollen. Zelf kreeg ik ze altijd mee naar school als tussendoortje. Lekker dik met boter besmeerd en hagelslag. En ik weet ze ook te vinden: bij Hallo! supermarkt, in Goes idd. Deze Parijse bollen zien er ook watertandend lekker uit trouwens!

  2. Ja, het was Hallo beschuitbollen! Ik ga ze bij het volgende bezoekje weer meenemen. Want doormidden gesneden en even geroosterd zijn ze zooooo lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *