Amuse van avocado, gemarineerde citroenmozzarella en Hollandse garnalen

amuse garnalen mozzarella avocado

Dat ziet er feestelijk uit, riep mijn dochter in het voorbij gaan. Dat was ook precies mijn bedoeling. De combinatie avocado en garnaaltjes is inmiddels al een klassieker, maar ik wilde er weer even net iets anders mee doen. Er lag nog een bol mozzarella in de koelkast. In de Foodies had ik een recept zien staan voor gemarineerde citroenmozzarella. Het leek mij een bijzonder lekkere combinatie: citroenmozzarella, avocado en garnaaltjes. Ik had een amuse of voorgerechtje in gedachten.  

Je kan dan op veel manieren deze drie ingrediënten samen presenteren: bijvoorbeeld als een salade,  een taartje of op een amuselepel. Een glaasje met laagjes ingrediënten in verschillende kleuren zag ik bij een Amerikaanse blogster, en het zag er zo feestelijk uit dat ik de amuseglaasjes er bij pakte en ze vulden met drie laagjes:

Amuse van avocado, gemarineerde citroenmozzarella en garnalen

Voor 4 tot 6 glaasjes:

1 bol mozzarella
1 avocado
1 ons Hollandse/grijze garnaaltjes
3 eetlepels citroensap
3 eetlepels extra vergine olijfolie
zout, peper
10 blaadjes verse basilicum
snufje cayennepeper

Vermeng de citroensap met de olijfolie en doe hier een paar slagen vers gemalen peper bij. Snij de mozzarella in plakjes en doe in een kommetje. Giet hier de citroen-olijfolie over en hussel even door zodat alles bedekt is. Zet een half uur weg in de koelkast. Snij de avocade doormidden en haal het vel van de avocado. Snij alles in kleine blokjes. Besprenkel met een beetje citroensap (of wodka) om het verkleuren tegen te gaan. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Haal dan de gemarineerde mozzarella uit de koelkast en snij deze ook in kleine blokjes. Giet wat van de marinade over de avocado. Doe eerst een laagje avocado in een glaasje, dan een laagje citroenmozzarella en tot slot een laagje Hollandse garnaaltjes. Bestrooi met een beetje zout en een snufje cayennepeper. Serveer met wat verse basilicum.

Summary
recipe image
Recipe Name
amuse van avocado garnalen en citroenmozzarella
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

2 thoughts on “Amuse van avocado, gemarineerde citroenmozzarella en Hollandse garnalen

  1. Lekker hapje, Christien! Eet garnalen (kraakverse, ongepelde uit Yerseke) vaak i.c.m. avocado, maar deze gemarineerde mozzarella is een supertip! btw: ik zag dat je nog niet bij mijn links stond. Meteen in orde gemaakt vandaag.

  2. Leuk Nell! En deze garnaaltjes komen ook uit Yerseke. Vind het lastig om daar weg te rijden zonder iets lekkers uit de zee te hebben meegenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *