Salade met vijg en blauwe kaas met een citroenvinaigrette

salade vijg blauwe kaas
Vijgen zijn voor mijn gevoel heel exotisch. Ik vind het dan ook bijzonder om in de Hollandse achtertuin een vijgenstruik met vijgen te hebben. Vorig jaar hoopte ik ook al op een paar vijgen uit eigen tuin, maar was er niets. Dit voorjaar groeiden er een stuk of 10. Het merendeel is er helaas afgevallen. Het doorsnijden van de vijgen was even spannend want van buiten zag het er goed uit maar dat zegt nog niets over de binnenkant en de smaak. Gelukkig ook mooi van binnen en een goede smaak.

Na wat wikken en wegen heb ik er een salade van gemaakt met vijg en blauwe kaas. Een supersalade. Ik denk dat ik bij het volgende groentewinkelbezoek met vijgen thuis ga komen en deze salade nog een keer ga maken.

Salade van veldsla, vijg en blauwe kaas

1 zakje veldsla
4 vijgen (1 vijg per persoon)
2 el citroensap
3 el olijfolie
2 el verkruimelde blauwe kaas
2 el pijnboompitjes
zout
peper

Klop in een kommetje de olie met de citroensap, snufje zout en verse peper tot een vinaigrette. Was en drapeer de veldsla in een kom. Snij de vijgen in kwarten en leg de op de veldsla. Verkruimel de blauwe kaas en strooi over de sla. Rooster de pijnboompitjes in een droge pan tot ze goudbruin zien en strooi ze over de salade. Besprenkel de salade met de citroenvinaigrette en zet het restant op tafel zodat iedereen nog naar smaak kan pakken.

Summary
recipe image
Recipe Name
salade met vijg en blauwe kaas
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *