Na wat wikken en wegen heb ik er een salade van gemaakt met vijg en blauwe kaas. Een supersalade. Ik denk dat ik bij het volgende groentewinkelbezoek met vijgen thuis ga komen en deze salade nog een keer ga maken.
Salade van veldsla, vijg en blauwe kaas
1 zakje veldsla
4 vijgen (1 vijg per persoon)
2 el citroensap
3 el olijfolie
2 el verkruimelde blauwe kaas
2 el pijnboompitjes
zout
peper
Klop in een kommetje de olie met de citroensap, snufje zout en verse peper tot een vinaigrette. Was en drapeer de veldsla in een kom. Snij de vijgen in kwarten en leg de op de veldsla. Verkruimel de blauwe kaas en strooi over de sla. Rooster de pijnboompitjes in een droge pan tot ze goudbruin zien en strooi ze over de salade. Besprenkel de salade met de citroenvinaigrette en zet het restant op tafel zodat iedereen nog naar smaak kan pakken.
Published by